Van olyan programozási nyelv amivel lehet olyan programot írni ami egy adott mappában lévő excel táblázatokból kimásolja az adatokat a megadott cellák szerint és azt beteszi egyetlen új táblázatba?
Tényleg bármelyik jó, triviális feladat.
Valami script nyelv megteszi, python, perl, akármi..
'Valami script nyelv megteszi, python, perl, akármi..'
Mi a fenének kellene bármilyen script nyelv aminek még az értelmezőjét telepíteni kell Windows alá, amikor az Office programcsomag simán kezeli a VBA-t, sőt ?
Már megint hülyeségeket beszélsz.
SimkoL: Előfordulhat, hogy office nincs is a gépen, mert pl. az én gépemen sose volt. Ettől függetlenül, a mai napig excel táblákban kapok árlistákat.
Egy 3 MB-os python interpreter meg nem oszt, nem szoroz.
De a VBA is jó lehet, én nem állítottam, hogy nem.
"mert lényegesen egyszerűbb benne megnézni a fájlok, táblázatok felépítését."
Folytasd. Mint?
Nem akarom a felhevült vitát tovább fokozni, de
1, a VBA kontra szriptnyelv vita értelmetlen, ugyanis VBA is szriptnyelv.
2, nagyon jó a VBA ott, ahol fel van telepítve a nem túl olcsó MS Office. Excel fileokat meg lehet nézni más programmal is.
3, Ha valaki próbált már egy a kérdésben szereplő 8000 fileos feladatra megoldást találni, tudja hogy VBA iszonyú lassú. Egy python szkript kb. 100szor gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!