Newen kérdése:
Melyik az a programozasi nyelv amelyel ablakokat menuket gombokat hozhatok letre?
Figyelt kérdés
4 eve kezdtem el processingben programozni es mar eleg jonak erzem magam hogy tovabb fejlodjek a programozasban.Sokan a pascalt meg a c ajanlottak de eleg hervaszto a fekete hatteren fekete betu.tiszta 80as evek.a processingben tibb ablakot lehetett letrehozni objektumokat brszurni kepeket barmit..ahiz kepest ez a c eleg bena.szoval valami olyan programozasi nyelv kellene amivel az elobb felsoroltakat lehet csinalni.2016. szept. 3. 16:14
1/11 anonim válasza:
Inkább az a kérdés, melyikkel nem lehet. Pascal-lal és C-vel is lehet.
2/11 anonim válasza:
Nem vagyok biztos benne, de a Delphy az talán pont ilyen. A pascal már nagyon idejétmúlt a maga "program szar; uses crt; begin" struktúrájával, azt nem használnám.
3/11 anonim válasza:
Tényleg lehet kb. minden rendes nyelvben, csak annak a kérdése hogy milyen API-kat illetve könyvtárakat használsz. Pl [link] ez egy C lib. (persze mostmár a C++-t jobban szokták szeretni)
4/11 anonim válasza:
Mindegyik.
Az, hogy te a legtöbben nem tudsz... Hát magánügy.
5/11 Hominida válasza:
Visual Basic, Visual C, Visual C++. Ezekben nem szövegesen kell deklarálni és pozicionálni a képernyő-elemeket, hanem egérrel lehet az ablakokban elhelyezni, a szöveges deklarálást automatikusan elintézi a rendszer.
6/11 tabaki válasza:
#2:
A Delphi is pascal, pont ilyen hasznos kellékekkel felturbózva.
Ingyenes megoldásként ehhez (erősen) hasonló a Lazarus, amely a Free Pascalhoz ad grafikus felületet.
7/11 anonim válasza:
Igazad van tabaki :) mindenesetre én azt javasolnám, nem a turbó meg a borland-változatot.
8/11 SimkoL válasza:
' A pascal már nagyon idejétmúlt a maga "program szar; uses crt; begin" struktúrájával, azt nem használnám.' Kiscsillag ugye nem ismered a nyelvet :) Windows alatt a C++ és Delphi-n kivűl mindegyik nyelv 'kinyalhatja' minden szempontból még a saját C#-ja is. Szerinted a Delphi-ért miért kell több millió fizetni ? Nem a nyelv a lényeg, hanem, hogy mit fordít. A Lazarus/Free Pascal is ma már szinte mindenen fut önállóan framework, virtuális motor nélkül. Attól, hogy a nyelvezete eltér a 'trendi' C nyelvezettől lehet jó. A nyelv csak egy eszköz a céljaid megvalósításához, előbb után mindenből gépi kód lesz vagy így vagy úgy. Javaslom próbáld ki a Delphi 7-et és a C++ Builder 6-ot - egyidőben jelentek meg -, szinte ugyanazt kapod sebességre.
9/11 anonim válasza:
SimkoL, lassan eljuthatnál odáig, hogy egy nyelv nem attól lesz jó, hogy gépi kódra fordít.
C# és .Net minden tekintetben megeszi az összes pascal hasonmást reggelire mindenféle tekintetben.
10/11 A kérdező kommentje:
megneztem mindeggyiket amit mondtatok es a dephi lessz a nyero. amugy a pascalt ismerem suliban az vette el a kedvem a programozastol. kosszi a valaszokat azoknak akik segiteni akartak lehet hogy c ben is meg lehet csinalni de en a neten oktatovideok kozott ezzel nem talalkoztam csak szovegkkiirassal meg szamolos feladatokkal az meg kell a fenének.
2016. szept. 6. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!