Milyen programozási nyelveket (és fejlesztőkörnyezeteket) kellene ismernem hogy IOS alá alkalmazást tudjak írni?
Több lehetőséged is van. A "hivatalos" (Apple által támogatott) út az Xcode és Swift (vagy a régebbi, de évek óta változatlan, "kiforrott") Objective-C használata, amelyhez természetesen Macre (pontosabban OS X-re) van szükség.
Aztán van például a Xamarin, amellyel C# és Visual Studio használatával lehet natív szoftvert fejleszteni, de Macre itt is szükség van a fordításhoz (pontosabban az Code signinghez).
Végül pedig vannak keresztplatformos megoldások, amellyel lényegében nem iOS-re fejlesztesz, de futnak iOS-en is az alkalmazások (pl Apache Cordova), de Code signing/Store-ba feltöltés miatt itt is szükség van Macre*.
*: vannak felhős szolgáltatások, amelyek Macekhez biztosítanak hozzáférést (pl macminivault.com ), de ezek nyilván fizetősek.
Köszönöm a válaszokat.
Free Pascal milyen hatékonyan fordíthat IOS alá, illetve ezzel milyen tág határok közt lehet fejleszteni? Elvileg támogatja az IOS platformot.
A Delphi/Pascal utat nem tudom jó szívvel ajánlani. Sokat dolgoztam Delphiben, szerettem is a nyelvet, nem rosszabb, mint más nyelv – úgy önmagában –, de okkal, vagy ok nélkül, mindenesetre napjainkra erősen marginálissá vált, és a szintaktikája eléggé különc. Ha nem különösebben mélyedtél el még egyik nyelvben sem, akkor jobb #4 válaszait megfogadni.
SimkoL válasza sem helytelen, én a magam részéről teljesen meg tudom érteni a lelkesedését a Delphi iránt, ha már így ebbe szokott bele, és nem is baj ez, még mindig van szükség Delphi fejlesztőkre is, de ha a jövőben más dolgokat is akarsz csinálni, nem biztos, hogy érdemes a Delphi/Pascal irányába lépni.
Köszönöm a válaszokat.
1993 óta tanultam Pascal-t és sajnos a C-t például képtelen vagyok megtanulni, elmondhatatlanul sokmindenre kell figyelni a kód írásakor, ráadásul nem hajlandó egyértelműen megmutatni a hibát fordításkor, hanem ha egyetlen hiba található csak a kódban, hajlamos rengeteg hibát mutatni, mintha az egész hibás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!