Hol tanuljam meg a c++ programozási nyelvet?
Sokat keresgéltem az interneten és mindehol más dolgokat ajánlottak. Hol könyvet... Hol videót...
Kiválasztottam párat mindegyikböl.
Könyvek:
- Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt
- A C++ programozási nyelv - Bjarne Stroustrup
Weboldal:
- [link]
Videó:
- TheHUNTutorials videói: https://www.youtube.com/user/TheHUNTutorials
Mi lenne nekem a legjobb?
Python és Java-ban tudok valamit. (Kiiartni egy szöveget :) )
C++ ban nem vagyok teljesen kezdő. Tudok egy keveset ebben a nyelvben is. Elkezdtem olvasni a "Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt" cimü könyvet és a mutatóknál tartok. Folytathatom ezt a könyvet és késöbb olvasgassam a "A c++ programozási nyelv" c. könyvet? Szerintetek mi lenne a legjobb?
A 24 órás C++ könyv fosch.
A Bjarne féle könyv ún. referenciakönyv, az nem arra van, hogy megtanulj belőle programozni.
A learncpp.com már jó választás, ha megvan az angoltudásod.
Azt a videósorozatot meg felejtsd el, katasztrófa. Szubminimális szintre elég, de egy szakmabeli fogja a fejét folyamatosan tőle. Nagyon felszínes ismeretekkel rendelkezik a programozásról és a C++-ról is.
Normális magyar videókat nem találtam hozzá, úgyhogy én angolul kezdtem neki.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAE85DE8440AA6B83
Ő elég részletesen elmondja a dolgokat, érthetően beszél, jól szájbarágja a tudnivalókat - nekem kicsit túl sok is, de kezdőknek biztosan hasznos. Ha nem szeretsz olvasni annyira, akkor jók ezek a videók, csak a látottak kipróbálását ne hanyagold el! Akkor jegyzed meg, ha csinálod.
Amúgy meg ha nem abszolút hülyeség van benne, akkor bármelyik könyv olvasása a hasznodra válik. Később úgyis fogsz olvasni sok mást is, előbb-utóbb összeáll egy jó alaptudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!