Melyik programozási nyelvet tanuljam először?
Tudom, rengeteg ilyen kérdés van, de nehéz eldönteni..
2016-ban fogok egyetemre menni, az ELTE proginfó vagy a BME mérnökinfó szakra.
Szerintetek melyik programozási nyelvet érdemes legelőször megtanulni? És utána melyikkel érdemes folytatni? Esetleg tudnátok írni egy ilyen sorrendet?
Ez hülyén fog hangzani, de először minimálisan programozni tanulj meg. Python nyelven keresztül a legegyszerűbb szerintem.
Azután jöhet a C++/C#/Java "szenthármas" közül az egyik mélyebben. Egyetemnél pedig az ELTE-proginf csak akkor jöjjön szóba, ha távolról sincs elég pontod a BME-re...
Miért? Nem jó a proginf? Mondjuk hallottam, hogy nem túl gyakorlatias, és inkább a matekról szól az egész.
Köszi a választ.
# 2/2 Időpont ma 18:12
ELTE-t végzőként mondom, hogy ne gyere ide, ha van a BME-re elég pontod. Szivatós mindkettő, és nehéz, de az infós ELTE diplomának csak neve van. Ha a programozást nézzük 1 év alatt nem juttok el gyakorlatilag semeddig, maximum úgy tűnik, mert jól van előadva. Az utánakövetkező 4 félév már valamivel jobb, de néha ígyis vertem a falba a fejem, hogy ezt most így hogy...
A matek is sok, és teljes mértékben az elméleti, magolós matek, nem a gondolkodós féle. Ami baj. Típusfeladatra típuspéldák, ~4 féléven keresztül... Könnyűnek hangzik, de nem az. :-)
Értem, köszi.
Esetleg tudsz valamit mondani az Óbudai Egyetemről? Ott milyen a mérnökinfo?:) Ott indul angol nyelven is, bár arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mennyi az idegennyelvi hozzájárulás összege. De szívesen tanulnám angolul.
már elnézést, de az milyen tanuló, aki ott akar tanulni programozási nyelvet? :D Aki ilyenre megy az általában már tud valamit, mert volt annyi önszorgalma hogy ha a középsuliban nem is, de önszorgalomból megtanulta. Uh, hidd el ott szar ügy lesz megtanulni... Az alapokat az összesnél könnyen meg lehet tanulni, Java c++ vagy akárminél, de amikor már mélyebben bele kell menni ott jönnek a különbségek és bonyodalmak.
Azt mondják a Java az a webes részhez jobb inkább, míg a C++ az asztali programokhoz, de én igazából a Java-t használom mindenre, igaz, én annyira nem mentem bele, ha kell valami inkább google ben kilapozom, beillesztem és el is felejtem már :D (Tudom, hogy ez nem túl helyes út)
[OFF]
#5 Nem egy embert ismerek a BME-n, aki gimiben csak minimálisan vagy semennyire nem tudott programozni és simán ötösre tudta hozni az amúgy nem egyszerű prog 1-et. Én is csak annyira tudtam a BME előtt c++-ul, hogy az emelt érettségi progos része max pontos legyen, ami valljuk be nem egy bonyolult dolog. (kb tudtam mi az a ciklus, meg hogy kell fájlba írni/olvasni)
[ON]
Szerintem is pythonnal érdemes kezdeni, nem bonyolult, nem kavarodsz bele a pointerekbe és szép kódra nevel, csak kell egy jó szövegszerkesztő hozzá. Aztán jöhetnek olyan finomságok, mint a c++, java, c#. Persze ha az is fontos, hogy előre tudj készülni az egyetemre (mondjuk a BME-re), akkor a c-vel is érdemes ismerkedni. :)
Szia!
Kezdj azzal a nyelvvel amelyik neked szimpatikus, illetve amit a későbbiekben is használni szeretnél. Nem feltétlenül kell olyan nyelvet választani, amit az egyetemeken is oktatnak, mivel sok hasonlóság van a proramozási nyelvek között. Szvsz Java-t ajánlom kezdésnek, mivel egyszerű, eléggé elterjedt, illetve az OO paradigma miatt. Aztán mehet a C++ szintén OO-val. Illetve az sem utolsó szempont, hogy pontosan merre szeretnél specializálódni:
Web - Java, php, python, JavaScript...
Játékfejlesztés, alkalmazásfejlesztés (platformfüggetlen) - C++, C#, Java (platformfüggetlen - főként Android)
Persze nem merül ki ennyiben, napestig lehetne sorolni a nyelveket és az alkalmazási területeket.
Sok szerencsét!
" már elnézést, de az milyen tanuló,
aki ott akar tanulni programozási
nyelvet? :D"
Képzeld van aki ott tanulja meg, nem is kevesen. Gimiben nem igazán szokták tanítani, legfeljebb alap szinten.
A te elméleted ilyen alapon bármely szakra rá lehetne húzni. Van akinek megy egyedul a tanulas valaki szereti ha legalabb az elején segitenek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!