Melyik programozási nyelvet tanuljam, hogyan? A VBS programozást már ismerem. (Ezt tanultuk suliban, én még tanultam egy két dolgot még mellé. ) Hol kezdjem a tanulást? Linkeket kérnék . Bonyolultabb is lehet.
Nyáron van egy kis időm programozni.
Infó faktra megyek és valószínüleg programozó informatikus lennék szeretnék egy kicsit gyakorolni.
(Ja matekból csak 3-as vagyok ezért is szeretnék gyakorolni.)
Az értelmes válaszokat és segítségeket előre is köszönöm.
VBS programjaim amiket sulin kívül csináltam:
1. program jelszó:
a = msgbox ("A bejelnetkezéshez nyomjon OK -ot, a kilépéshez Mégsét."& vbnewline &"Figyelem OK megnyomása után csak jelszóval tud kilépni a programból!", 1+256+vbExclamation, "Üdvözöljük a bejelentkezési felületen" )
if a = vbOk then msgbox ("Bejelentkezés, nyomjon OK-ot."), VbInformation
if a = vbCancel then
WScript.Quit 1
End if
dim pw
pw = "jelszó"
do
a = inputbox ("Kérem a jelszót!", 32)
if a> pw then x = MsgBox ("Jelszó elutasítva", vbExclamation)
if a< pw then x = MsgBox ("Jelszó elutasítva", vbExclamation)
loop until pw = a
if a = pw then Msgbox ("Jelszó elfogadva"), vbInformation
2. program átváltó
x=msgbox (" Eurot szeretne átváltani forintba? " ,256+4+32, "Átváltó")
if x = vbYes then
a=inputbox ("Hány eurót szeretne átváltani? 1€=300Ft" , "Átváltó € ---> Ft")
b=a*300
return=msgbox(b & " Ft ",256+vbInformation, "Átváltó")
return=msgbox (" Köszönöm, hogy igénybe vette programamat! ",256+vbExclamation, "Átváltó")
End if
if x = vbNo then c=msgbox ("Akkor forintot szeretne átváltani euróba?", 4+32+256, "Átváltó")
if c=vbNo then msgbox ("Akkor ez nem az ön programja."),256+vbExclamation, "Átváltó"
if c= vbYes then
w=inputbox ("Hány forintot szeretne átváltani euroba? 1€=300Ft", "Átváltó Ft --> €" )
r=w/300
return=msgbox(r & " € ",256+vbInformation, "Átváltó")
return=msgbox (" Köszönöm, hogy igénybe vette programamat! ",256+vbExclamation, "Átváltó")
End if
Melyik nyelvet tanuld?
Ezt már nagyon sokan megkérdezték, ha kicsit körülnézel. Láthatod, hogy sokan sokféle programnyelvet ajánlanak.
Gyakran szokták kezdőknek a Python-t ajánlani, nekem (egyenlőre) nem sok közöm volt hozzá. Emelt infó érettségihez, az alapok megismeréséhez mindenképp jó, és állítólag profik is használják (én nem vagyok az, nem tudom).
Esetleg még C# is jó lehet szerintem önálló tanulásra.
Hogyan kezdd a tanulást?
Először keress valami kezdő szintű könyvet/elektronikus tutorialt, ami a nyelv alapjait elmagyarázza, majd legyenek ötleteid, amiket leprogramoznál (mint pl.: ez a pénznemváltó script). Ha nem megy valami éppen, nézz utána dokumentációban, keresgélj utána. Sokat lehet így tanulni.
Köszönöm a választ.
Zöld kéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!