Melyik böngésző eszi a legkevesebb RAM-ot?
Figyelt kérdés
Ki próbáltam már párat de nem tudtam eldönteni, hogy melyik eszi a legkevesebb RAM-ot.2018. márc. 30. 14:30
1/4 anonim válasza:
Hogy hogy nem tudtad eldönteni? A feladatkezelőben világosan látszik, hogy melyik mennyit használ.
3/4 anonim válasza:
A Firefox valamennyivel kevesebb ramot eszik a Chromenál, de nem túl nagy a különbség, nagyon megnőtt a mai böngészők és weboldalak memóriaigénye
4/4 anonim válasza:
RAM-al a Microsoft Edge viszonylag jól bánik. Induláskor nálam olyan 150-200MB-ot kér, még a Firefox ennek akár a dupláját is, kb. olyan 300-400MB-ot. Bármit nyitok meg, a Firefox mindig több RAM-ot visz. A Chrome is közel van a Firefox RAM fogyasztásához, olyan 200-260MB-ot visz el induláskor. Annyi, hogy meglepően jól kezeli a több lapot, sokkal jobban osztja ki a szükséges memóriát nekik. Hiába indít több RAM használattal a Chrome, 5 lap (facebook, GYK, YT, Ncore, Gépigény) után végeredményben kevesebb RAM-ot fogyaszt, mint az Edge vagy a Firefox. A processzorral a Chrome nem épp kíméletes, egy-egy lapváltásnál/nyitásnál leterhelheti hirtelen a procit, bár nem megy ilyenkor 60-65% fölé a kihasználtság. Az Edge meg használat során könnyedén le tudja terhelni a procit, a gyengéje mikor a facebook hírfolyamban egyre több tartalom jelenik meg mert folyamat görgetek lejjebb. Ebből a Firefox-nak és a Chrome-nak sincs baja. Induláskor a Firefox nagyon leterheli a procimat, van mikor még be is szaggat a kurzor tőle (50-70% körül). Chrome is sokat markol a prociból induláskor, de mégsem annyit, mint a Firefox, ennél nem szaggat a kurzor sosem (30-40% körül). Az Edge meg szinte semmit sem használ a prociból induláskor (max 25%). Összegezve a 3 közül szerintem a Chrome a takarékosabb, legalábbis RAM használatban biztosan. Utána az Edge, végül a Firefox. Ha a proci használattal együtt kéne összegeznem a felsorolt böngészőket, akkor is a Chrome lenne az első, mivel az Edge működés közben könnyen "tele szemeteli" a procit, ha nem figyel oda az ember. A Firefox lehetne a második, mivel összességében kevésbé terheli a gépet, végül pedig az Edge. Ettől függetlenül én Firefox-ot használok, mivel az tetszik jobban. A konfigom: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!