Az elterjedt böngészők közül valóban az Opera fogyasztja a legkevesebb RAM-ot, és használja legkevésbé a CPU-t?
A 3 legnépszerűbb között (ff , chrome , opera) alapértelmezett beállításokat használva igen.
Tűzróka fogyasztásán lehet csökkenteni , vannak erre kiegészítők meg about config beállítások is , azokkal már kb annyit vagy annyit se használ mint az opera.
Aztán ha a kevésbé népszerűeket is belevesszük akkor már messze nem az.
Nem, az IE.
De csak azért mert a Windows -ba alapból integrálva van a fele a böngészőnek.
Illetve szinte semmi kiegészítő nincs ami növelné a fogyasztását.
Opera Chrome -ra épül, pár extra szolgáltatást leszámítva, illetve néhány speciális dolgot amit a régi operából áthoztak, semmivel nem jobb mint a Chrome.
Ugyan az a webmotor van alatta, csak más a külső.
Chrome böngésző sokat fejlődőt, pár extra funkciót kikapcsolnék de sajnos nem lehet, plusz azért igen csak RAM faló.
(pl. előtöltés, meg hogy mindent haza küld a google -nek)
Firefix jó, sok kiegészítő, gyors is, de RAM fogyasztása... :-(
És mik ezek a beállítások? Hátha egyszer tennék egy próbát. :D
about:config -on pl.
config.trim_on_minimize > tálcára helyezéskor aktív memóriából háttérbe rakja.
browser.cache.memory > val is lehet ügyeskedni, a cache mérete kisebb lesz, tehát kevesebb lesz gyorsítóba, így letölti újra a netről.
A legegyszerűbb kipróbálni: ennek a kérdésnek az URL-jét megnyitottam Chrome, IE, Firefox és Opera böngészőkben. (Chrome, Firefox és Opera esetében ugyan az a reklámblokkoló, ugyan olyan beállítássokkal volt bekapcsolva)
Az alábbiak a memóriafogyasztási értékek egy 32 bites Windows 8.1-es gépen a Chrome beépített mérője szerint:
Nálam Chrome zabálja fel a gépet.
Operában kellemesen csalódtam,több éves Firefox használat után kerestem alternatívát és ahhoz képest,hogy elvileg Chrome motort használja nem lassul be huzamosabb használat után ellenben a Chrome-val..
FireFoxi a 41 -es verzióval sokat javult. :-)
Tapasztalatom szerint 30~40% -al fogyaszt kevesebbet mint korábbi társai.
Pont azt cseréltem le minap,akadozott a flash kissé/elégé...
Olvastam utána és más is panaszkodott rá,kicsit megint eltolták a 41.01 verziót,pedig sokáig jó volt nekem.
Kénytelen voltam váltani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!