A gond az lenne, hogy mivel az eltöltött időt változóban tárolom és nem mezőben, így for ciklusban nem tudok hivatkozni rá, hogy miket adjon össze. (trhát nem tudom azt mondani hogy ha hozzáadom egy listához az elemeket és abban végzek for/foreach-t hogy ha i.ID ==j.ID val akkor az int osszeg=i.eltoltott ido+j.eltoltott idő
Adhatnál értelmesebb neveket is "t", "list", stb. helyett.
A "convert" ott mit csinál?
for(int i = 0; i < t.Length - 1; i++) - szegény utolsó elemet miért hagyod ki?
2019. okt. 25. 18:52
2/17 A kérdező kommentje:
A lista nincs felhasználva, csak egy elgondolás volt a feladat megoldásához, a t meg mint tomb ami 1-1-ben a tct tartalma. A feladatot nem igazán tudom értelmesebben leírni (ettől függetlenül tudom hogy nem túl értelmesen lett leírva). Röviden a feladat ugye azt írja, hogy írassam ki a sz.-ban tartozkodó embereknek az ott eltöltött idejüket, ez emg is van, csak mivel azt írja, hogy egy valaki többszörös is járhatott ott, így nem tudom miként kéne ID szeerint összegezni az eltöltött időt, úgy, hogy ne kelljen átírnom az egész függvényt. Magában úgy megy, hogy nem tárolok semmit és csak kiíratom, hisz csak végig megyek a t (tömbön) és a feltételeknek megfelelőt kiíratom, de csoportosítani nem tudom, mivel az eltöltött idő-re (spendid time) nem tudok hivatkozni egy for ciklusban, amit úgy képzelek el, hogy van egy i meg j és a j=i+1, azaz mindig ketőt nézne, így a i.ID=j.ID, azaz pl a sorban 2x jön 224 (mivel ez az ember 2 is volt az adott helyiségben) akkor az ő eltöltött idejét összeadja osszeg=t[i].spendidtime+t[j].spendidtime-al..csakugyan, mint mondtam ezt (én legalábbis) azért nem tudom megvalósítani, mivel nem tudok se i, se j esetében hivatkozni a spendidtime-ra, mivel az egy változó és nem egy mező. Remélem így kicsivel érthetőbb mi a gondom.
2019. okt. 25. 19:20
3/17 A kérdező kommentje:
A convert fgv azt csinálja, hogy az átadott értékeket (óra, perc, másodperc) átalakítja másodpercbe azzal hogy az óra *3600, perc*60 +másodperc. A for-nál meg azért meg length-1-ig mivel máskülönben túlindexelés lenne
2019. okt. 25. 19:23
4/17 anonim válasza:
"A for-nál meg azért meg length-1-ig mivel máskülönben túlindexelés lenne"
látszik, hogy még NAGYON kezdő vagy, ajánlom nézd meg jobban azt a ciklus feltételt és tanulj belőle :) nem lövöm le a poént, tanulj csak
2019. okt. 25. 21:10
5/17 anonim válasza:
"A gond az lenne, hogy mivel az eltöltött időt változóban tárolom és nem mezőben, így for ciklusban nem tudok hivatkozni rá, hogy miket adjon össze."
Nekem ez új infó.
2019. okt. 25. 23:02
6/17 A kérdező kommentje:
#3 Akkor rosszulalmaztam, de nem igazán tudom máshogy. Nem arra gondoltam, hogy egyáltlaán nem tudok, hanem t[i]-n/ t[j]-n nem tudnék (legalábbis ÉN a jelenlegi tudásommal)
2019. okt. 25. 23:14
7/17 A kérdező kommentje:
*rosszul fogalmaztam. Bocsi mostanában a bill fogja és úgy ledob a töredezett vezeték miatt
2019. okt. 25. 23:16
8/17 anonim válasza:
Hú de horror ez a kód.
2019. okt. 25. 23:39
9/17 A kérdező kommentje:
Ezt megértem, és valószínű igazad is van, de esetleg ha leírod miben változtassak/figyeljek oda legközelebb, akkor mindenki jól jár
2019. okt. 25. 23:43
10/17 anonim válasza:
Én azt mondanám, hogy keress egyszerűbb feladatokat tartalmazó feladatgyűjteményt és csináld meg őket sorról sorra. Ha azok már jól mennek, akkor visszatérsz az értettségi feladatokhoz. Valószínűleg "a lehető legkevesebb átírással" filozófiád sem fog meggátolni abban, hogy túl legyél az érettségin de érteni sem fogod azt, hogy mit is csinálsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!