Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-ban hogyan döntöm el,...

C++-ban hogyan döntöm el, hogy a két számnak a számjegyeinek összege mikor egyenlő és mikor nem?

Figyelt kérdés

2019. okt. 6. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
Ugy, hogy kiszamitod az osszegeket es osszehasonlitod.
2019. okt. 6. 13:54
 2/12 A kérdező kommentje:
a szam valtozo deklaransnak hogyan szamolom ki az osszeget?
2019. okt. 6. 13:57
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Kinyered a számjegyeket és összeadod őket.

A kinyerést csinálhatod mondjuk modulo osztogatással, vagy stringgé alakítod a számot és karakterenként visszaalakítod számmá.

2019. okt. 6. 13:57
 4/12 A kérdező kommentje:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

int sz,e;

cout<<"adj meg egy pozitiv egesz 4jegyu szamot: !"<<endl;

cin>>sz;

if(sz>999&&sz<10000) {

cout<<"ez jo"<<endl;

cin>>sz; }

else

{ cout<<"nem jo"<<endl;

} // idáig jó //

if(sz%0 == e%0) {

}

return 0;

}

az első része a feladatnak megvan, a program eldönti, hogy a szám 4jegyű pozitiv egész szám, vagy nem. Ezután jön az, Ha sz megfelel a feltételeknek, akkor a program döntse el, hogy sz számjegyeinek az összege megegyezik-e e-vel. és eredménynek a kimeneten kell megjelennie

2019. okt. 6. 14:17
 5/12 anonim ***** válasza:
30%
Ezt minek raktad be? Semmi koze a problemahoz, amiben elakadtal.
2019. okt. 6. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Es egyebkent a kepesseg, hogy elszigeteld es megfogalmazd a konkret kerdest, amiben elakadtal, egy nagyonnagyon alap feltetele a programozoi palyanak. Latod, az eredeti kerdesed is mennyire stupid, az elso hozzaszolasomban valaszoltam ra oly modon, hogy nem vitt elobbre. Aztan a kovetkezo kerdeseddel megint nem sikerult azt kerdezned, ami nem megy: hogyan kapod meg egyenkent a szamjegyeket. Mert ha az megy, akkor ciklusal vegigmehetnel rajtuk es osszegezheted egyszeruen. Nem?

Hogy miert potyogtem be mindezt? Kaptal egy ertekes visszajelzest arrol, hogy ez az ut a helyes irany-e szamodra.

2019. okt. 6. 14:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Most azon akadtál ki, mert nem kerdeztem meg egyszeruen azt, hogy hogyan kapom meg a számjegyeket egyenkent?
2019. okt. 6. 15:34
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Hát itt már az első részben is vannak gondok. Beolvasol egy számot, megnézed, hogy 4 jegyű-e, és ha igen akkor.. beolvasol egy masik számot. Ha meg nem 4 jegyű akkor... semmi, megy tovább a program. Az if ágból azt a cin-t szedd ki szépen, mert szabotálod vele a program működését, az else ágba meg pakolj be mondjuk egy return-t, hogy a program ne fusson tovább hibás adattal. És ha mindez megvan, UTÁNA elkezdhetünk foglalkozni azzal, hogy hogyan is állapítod meg a számjegyek összegét. Annak pedig annyi a trükkje, hogy kimásolod a számot egy új változóba, hogy az eredeti szám ne sérüljön, létrehozol egy 'count' változót, majd és elkezded a szám moduloját nézegetni, meg osztogatni. Veszed a szám maradékát mod 10, hozzáadod a count-hoz, majd leosztod a számot 10-el. Ezt ismétled, amíg 0 nem marad. És megvan a számjegyek összege.
2019. okt. 6. 16:05
 9/12 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem add fel a programozást. Nem neked való.
2019. okt. 6. 18:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Körülbelül 2 hete kezdtem programozni és hetente két informatika órám van. Nem tudom miért kell ilyen negativan viselkedni, amikor semmit nem tudsz és csak osztod az észt.
2019. okt. 6. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!