Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » AZ emberek nagyrésze miért...

AZ emberek nagyrésze miért vesz MS OS-t, amikor linuxot, ubuntut / linux mint-et simán letölthetnek ingyen is? Ráadásul a szoftverek is ingyen vannak és kb annyit kell érteni hozzá mint a windows-hoz, fejlettség terén meg mérfőldekkel előrébb vannak.

Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 19:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

én is játszom, konzolon, az arra van kitalálva.

Volt kitalalva akarod mondani. Ma mar tobbet lehet mint jatszani. A hozza tartozo nelkulozhetetlen tv viszont nem jatekra volt kitalalva. Ennyi errol a konzolos nagy beszolasrol.

Mellesleg a MS szandekosan hagyja hogy az emberek akar lopva is hasznaljak a szoftveruket, megorizve ezzel az #1 helyet.

A gépemben nincs 200 ezer forintos videókártya stb... nem arra való.

A tipikus konzolos magyarazat masodik ongolja.

Nekem sincs 200 ezres kartya, sot az egesz gep periferiastol nincs annyi. Ahogy sok masnak sem. Nem mindenki rohan 1080-ast venni megjelenes napjan.

Cserebe ugye a konzolosok sem poros PS1-esen/Xboxon jatszanak, hanem szepen megveszik a legujabb generaciost, mert hat az erosebb, szebb kepet ad, tudja a 4k-t, de kozbe szidjak a pc-seket.

2018. aug. 22. 20:44
 12/18 anonim válasza:
12%
Azért az röhej hogy a linux a desktop piacon 1991 óta lassan 30 éve alatt se tudta átlépni az 1%-os (!!!!!!!!!!!!!) penetrációt.
2018. aug. 22. 21:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk a fejlesztőknek mindig is jó volt hogy számítógép fronton van egy szinte egyeduralkodó rendszer.

Telefon fronton ugyanez a helyzet az Androiddal. Ott most valami 75%-on áll az elterjedtése az Androidnak. Na az Android linux kernelre épül és ingyenes (lehet neki örülni - persze a telefonért fizetni kell amin rajta van).

2018. aug. 22. 22:43
 14/18 Alex Fly ***** válasza:
100%

Akkor komolyan: több Linux disztró is megfordult már nálam, mégis a MS OS-énél maradtam.

Amíg a Linuxoknak egy olyan egyszerű feladat is magas volt, mint a gépben levő két hangkártya mindegyikének kezelése illetve a tunerkártyám teljeskörű használata (tv-rádió-teletext), mindezt anélkül, hogy minden egyes feladatra külön programot vadásszak és konfiguráljak, ráadásul azzal a megkötéssel, hogy a távirányítója Linux alatt a büdös életben nem fog működni -mindez Windows alatt gyerekjáték-, addig nem is hinném, hogy túl sok változás lenne ezen a téren. Kétségtelenül egyre jobb a Linux és persze a konzolból minden bitjét személyre szabhatod; de amíg a Windowsnál ez minden buherálás nélkül alapból működik, addig maradok annál.

2018. aug. 23. 03:23
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 +1
2018. aug. 23. 03:31
 16/18 anonim válasza:
54%

HP Deskjet nyomtató!!! Az egyik linux fórumon olvastam pár hónapja friss hírként hogy elkészült az egyik HP Deskjethez a driver luinux alá így már használható...

bakker de jó hogy a nyomtatót már nem is kapni olyan régi, a gyártó HP a win alatti driverfejlesztést rég leállította mert a nyomtató rég kifuutott modell, de évek után elkészült a deskjet driver....

bakker de jó hogy ha ilyne nyomtatóm LENNE akkor vagy 3 évvel a vásárlás után végre linux alatt is menne... na és addig????

2018. aug. 23. 08:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha tényleg meg kellene venni és nem lopnák (a hozzá tartozó szoftverekkel együtt), többen gondolkodnának el a váltáson, mert akkor nem látnám egy csomó helyen, hogy ott a Photoshop a gépen (amit arra használ, amire a Gimp is sok), meg otthon Enterprise Edition-ön játszik (!).

A mai világban sokan vannak, akik nem szeretnek ismeretlen kontroll alatt lenni, és erre a Linux sokkal jobb válaszokat ad, mint a Windows-ban néhány kapcsoló átbillentése. A GUI kielégítő (nekem mondjuk Mac-esként nem tetszik, de ízlés dolga), a szoftverek jók, otthoni általános célra lényegében egy-két speciális hardvert igénylő hobbitól eltekintve minden van, és azok színvonala is egyre jobb.

De. Munkahelyi környezetben már nem teljesít ennyire jól, főleg nagy, sokgépes infrastruktúrában (nem szerverekre, kifejezetten munkaállomásokra gondolok). Nehézkes a központi menedzsment, nincsen Active Directory, meg Group Policy, meg WSUS, meg Exchange, meg efféle jó dolgok, amikkel többszáz, akár többezer munkaállomást is könnyen el lehet terelgetni, és pontosan tudom, hogy a júzerek azt és úgy csinálják, ahogy a céges policy ezt előírja.

A munkahelyen tehát nagy eséllyel Windows van, és az emberek többsége nem „geek”, örül, ha egy rendszerben elboldogul, így haza is ezt választja. Szerintem ezért.

Én is vettem, minden PC-n, amit használok legális Windows, Office, stb. van, no meg egy rakás opensource szoftver Windows-os portja - Gimp, LibreOffice, Pidgin, stb. Elsősorban persze nem munkára (nagyon ritkán dolgozom Windows-on), hanem játszani. Na, ez a másik ok, ami miatt az ember ezt az oprendszert részesíti előnyben.

2018. aug. 23. 17:30
 18/18 anonim válasza:

nekem melóhelyen debian van fenn és tök jó semmi gond. 10 éve ezen dolgozom napi 8 órákat. És semmi gond. Na de otthonra soha eszembe nem jutna felteni? miért? Hát mert.... mert nem.

Mert amíg én ülök a gépnél addig oké de ha más id odaül (és odaül) akkkor már csakis WIn és semmi más.

Ha meg játék is, akkor csakis win és semmi más.

Ha meg jön egy új hardver akkor driver kell ---és csakis win és semmi más.

Még soroljam?

2018. aug. 24. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!