Mbk9902 kérdése:
Blender 3D-ben hogyan lehet azt beállítani hogy mikor elindítom a játékot akkor az adott tárgy (jelen esetben plane) -nek csak a körvonalai legyenek láthatóak?
Figyelt kérdés
Mikor elindítóm a játékot akkor az egész tárgy fehér színű teljesen, láttam olyan beállítást hogy wire (átlátszó) de nem tudom hogy hogyan lehetne azt is beállítani hogy a körvonala látszódjon, a válaszokat előre is köszönöm és aki csak gúnyos megjegyzéseket tud tenni azt kérem ne is írjon ide, köszönöm.2018. aug. 4. 16:06
11/22 tabaki válasza:
Meg fogok tébolyodni. Engem ez a videó nem különösebben érdekel, te meg végignézeted velem minden másodpercét... Edit Mode-ba kapcsol, és X irányban negatívra méretezi a lapot (vagyis begépeli, hogy sx-1). Ezzel mellékesen elrontja a felület normálisának irányát, ami miatt az nem látszik játékmódban -- ezt orvosolja később (15:37) a BackFace Culling kikapcsolásával. Te megteheted helyette azt is, hogy rögtön az átméretezés után, a bal oldali menü Shading/UVs fülének Flip Direction gombjával átfordítod a normálist, akkor ismét felőled lesz látható.
12/22 tabaki válasza:
Ja, közben ide is válaszoltam, ha még aktuális:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__9444882-..
13/22 A kérdező kommentje:
úgy tűnik ezt a kép formázásával sikerült elérnem blenderen kívül :D de most mlg az empty érdekelne 18:26-nál hogy hogyan tudja azt ott elmozdítani :D
2018. aug. 6. 17:06
14/22 A kérdező kommentje:
tabaki még légyszíves erre válaszolj meg ha még utána is segítesz eskü küldök neked valami ajándékot :D
2018. aug. 6. 17:07
15/22 A kérdező kommentje:
meg 20:02-nél nekem egyáltalán nem megy az egész kép mikor mozgatom az empty-t
2018. aug. 6. 17:21
16/22 tabaki válasza:
Hát, mit mondjak, 18:26-nál semmi érdekeset nem sikerült fölfedeznem, úgyhogy az első kérdésedet nem értem. Létrehoz egy gömb formájú Emptyt, azután elforgatja a nézetet. Maga az Empty láthatólag érintetlenül ott marad az origóban. A második kérdésedre egy ellenkérdés: Biztos, hogy a menüalapot odaparentáltad az Emptyhez (18:57)? Mert ugyebár, úgy van valahogy, hogy a menütáblán egy gomb megbökése elindítja az Empty balra csúsztatását végző animációt, a menüalap viszont az Emptyhez van kapcsolva, tehát megy vele együtt, és viszi magával a gombokat is, amelyeket meg őhozzá rendeltél.
17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) de volna méf egy :D, miért van az amikor mindent úgy csinálok mint ő a "back" opciónál a videó végén van (mikor ellenőrzi) de amikor én a back panelra rákattintok (miután rendesen beállítottam mint ő) bead egy oldalt viszont ugyan visszalép az első oldalra látszólag viszont a menü feliratai nem látszódnak meg semmi csak mintha egy üres oldal lenne.. nem tudom ez így mennyire érthető de mondom a videó végén van postosan 24:57-nél és mikor rákattint nekem is visszalép az első oldalra de a szövegek meg semmi sem látszódik mintha egy üres oldal lenne
2018. aug. 7. 15:40
18/22 tabaki válasza:
A tünet leírása érthető, a leírt tünet nem. Én a legtöbb blenderes kérdésnél már az első hozzászólásaimban kérni szoktam, hogy a kérdező tegye hozzáférhetővé a problémás fájlt (pl. a Google Drive-on), úgy látszik, a te esetedben ennek most jött el az ideje. Annak az alapján, hogy neked nem úgy működik, mint neki, még nem tudok kiokoskodni semmit. Reményeim szerint magában a .blend-fájlban hamarabb észreveszem a különbséget, meg aztán az ember nemcsak a fejével gondolkodik, ha matathat is közben.
19/22 A kérdező kommentje:
Itt a következő videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=vr3OOiXG1wQ és az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet 1:30-nál azt a menüt megnyitni?
2018. aug. 8. 10:47
20/22 A kérdező kommentje:
és még 2:45-nél is azt a menüt mellyel a rotation scale-t megnyitotta?
2018. aug. 8. 11:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!