Ha az egyetemre az van meghatározva, hogy matematika és vagy fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy (informatikai alapismeretek) akkor a matek százalékát és jelen esetemben az infó százalékát kell dupláznom?
Tehát a tanulmányi pontok, az 5 érettségi átlaga, majd a matek és info eredmény duplázása?
Mert elvileg 2 számítási mód van csak azt nem tudom,hogy ilyen esetben melyiket használhatom.
Egyik módszer:
Tanulmányi pontok: 100 pont
5 érettségi átlaga: 100 pont
Infó eredménye: 100 pont
Matek eredménye: 100 pont
Pluszpontok: 100 pont
Vagy úgy lehet még az 500 pontot összeszedni, hogy
Matek eredménye: van X pontod a 100ból *2= 200 pont
Infó eredménye: van X pontod a 100ból *2= 200 pont
Plusz pontok: 100 pont
Duplázásnál nem számolnak tanulmányi pontokat meg átlagot, de úgyis automatikusan a jobb eredményt számolják felvételinél.
Nem egészen.
Vagy a tanulmányi pontok, az 5 érettségi átlaga, majd a matek és info eredmény + többletpontok VAGY a matek és info eredmény duplázása + többletpontok
Értem tehát akkor minden féleképpen duplázni kell a matekot.
Mert úgy értettem,hogy matekból kötelező érettségizni, majd kell 1 választott ami infó jelen esetemben plusz a választott nyelv százaléka.
De a 2 érettségi tárgy duplázása az az én esetemben lehet az angol meg az infó?
Csak hog egyszsrűbb legyen a tantárgyakból jön 86% infó 84% matek 45% magyar 70% töri 70% angol 89%.
Ezekből az eredményekből hogyan jönnék ki a legjobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!