Csak én látom így a Linuxot? Vagy Linux közösséget?
Régebb óta használok Linuxot, kb.: 5 éve. Debiant vagy Mintet. Én gyakorlatilag azt látom, hogy a nagyon népszerűsített Linux közösség eléggé szűklátókörű emberekből áll.
Azt vettem észre, ha valaki Linuxot használ akkor rögvest gurunak érzi magát, a stílusa is lekezelő. Egyáltalán nem értem, ha teszem azt egy ember feltesz egy kérdést a Mint fórumon, minek kell terminállal villogni. Leggyakoribb példa: Videokártya telepítés....
Mindig sudo add apt ppa.... egy olyan rendszerél ami felhasználóbarátnak készült. Holott a "beállításoknál" elég rákattintani az ajánlottra és működik a dolog. Említhetem még a gyakori ntfs lemez csatolást is (fstab szerkesztés blabla...)... Miért nem jó a beépített grafikus lemezkezelő? Vagy akár a tűzfal.... Gufw kattintgatás?
Nem értem én ezt, ha egy disztró arra készült, hogy egy átlagember csak használja miért kell ilyenekkel elriasztani?
"Azt vettem észre, ha valaki Linuxot használ akkor rögvest gurunak érzi magát, a stílusa is lekezelő. "
Én mióta GNU/Linux-szot használok azóta vettem le az arcból,mert rájöttem,hogy sík hüŁye vagyok a PC-hez...xD
De próbálok tanulni az okosabbaktól,még ha unják is a banális Google-lal kikereshető kérdéseim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!