Miben írták a linuxot?
Figyelt kérdés
2012. dec. 12. 18:07
2/8 A kérdező kommentje:
én az egészre lenék kíváncsi mivel programozni tudok, leszedtem a kernelt és nem tudom milyen fordítóprogramokra lesz szükségem
2012. dec. 12. 18:17
3/8 anonim válasza:
Ha a keresőt nem tudod használni, hogy ezt az információt megtaláld, és ilyen bután fel tudod tenni a kérdést, és pont a GyK-ra, akkor 2-3 kérdés azért bennem is felmerül:
1.) Hogy tudsz te programozni?
2.) Hogy akarod a kernelt leforgatni?
3.) Ha leforgattad, akkor mit akarsz kezdeni vele?
4/8 iostream válasza:
Nagyrészt C-ben, a vitális részét kizárólag C-ben (asm betétekkel). És gcc-vel biztos fordul.
5/8 anonim válasza:
Vazeratti feltevése jogos. Minden ilyen infót fél perc alatt meg lehet találni a neten. Egy probramozó ilyesmit nem kérdez fórumon, pláne nem GYIK-on (de egy ilyenért még StackOverflow-n is kiröhögnek)
Igen, jórészt C-ben íródott. Ha mindenképp magadnak akarsz Linuxot építeni, akkor LFS: [link]
De ehhez elég alaposan kell ismerni a Linux működését.
6/8 anonim válasza:
Jajj, mindig olyan jókat röhögök ezeken a nagy programozókon, akik egy hello world után már oprendszert írnak...
7/8 anonim válasza:
Ajánlom a dokumentáció elolvasását :D Abban sok a hasznos információ :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!