Linuxot (Ubuntu) használni nehéz nem elavult, jobb rajta programozni mint wondowson és erős gép kell a programozáshoz?
Eclipse-t,GCC fordítót,blender-t,valami szintaxis kiemelős szövegszerkesztőt,PDF és egyéb könyvolvasó programokat,valami hangszerkesztő programot és egy rendszerkarbantartót és egy ingyenes vírusirtót használnék rajta.
Csóró vagyok ezért nem tudok venni jó gépet.Be szereztem pár könyvet ezeket akarnám tanulni rajta.hordozható számítógépre gondoltam.
Ingyenes a letöltés, pendrájvról használható live módban (telepítés nélkül), szánj rá egy kis időt és próbáld ki!
Amiket soroltál azok, mint elfutnak rajta, ha jól választod a kiadást, akkor egész tempósan is.
Ha régi a gép akkor érdemesebb egy Ubuntu 10.4-et, Xubuntu, vagy Linux Mint XFCE verziót kipróbálni.
Javaslom a Xubuntut, most láttam valakinél, nem terheli a gépet, szép, pont annyira nehéz a kezelése, mint a Windowsé, vagyis semennyire - amint lehet, én is átállok UHUról. A felsoroltak mind beleférnek.
Sok múlik azon, hogy mit programozol, a tanulás elején akármilyen nudli gép elég.
Kösz adtam nektek zöld kezet.
Akkor most mit használjak?
ubuntut vagy lubuntut?
Vagy Linux Mint 13 XFCE-t ;)
Gőzöm sincs. Xubuntut láttam már, úgyhogy azt ajánlom. Valószínűleg nagy különbség nincs, kicsit kevesebbet kér a rendszer vagy valamivel gyorsabb, túl nagy jelentősége nincs. Nézd meg őket, aztán válaszd, amelyik jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!