Csak én látom így a Linuxot? Vagy Linux közösséget?
Régebb óta használok Linuxot, kb.: 5 éve. Debiant vagy Mintet. Én gyakorlatilag azt látom, hogy a nagyon népszerűsített Linux közösség eléggé szűklátókörű emberekből áll.
Azt vettem észre, ha valaki Linuxot használ akkor rögvest gurunak érzi magát, a stílusa is lekezelő. Egyáltalán nem értem, ha teszem azt egy ember feltesz egy kérdést a Mint fórumon, minek kell terminállal villogni. Leggyakoribb példa: Videokártya telepítés....
Mindig sudo add apt ppa.... egy olyan rendszerél ami felhasználóbarátnak készült. Holott a "beállításoknál" elég rákattintani az ajánlottra és működik a dolog. Említhetem még a gyakori ntfs lemez csatolást is (fstab szerkesztés blabla...)... Miért nem jó a beépített grafikus lemezkezelő? Vagy akár a tűzfal.... Gufw kattintgatás?
Nem értem én ezt, ha egy disztró arra készült, hogy egy átlagember csak használja miért kell ilyenekkel elriasztani?
Kérdező és első válaszoló...
Még nem láttok bele jobban a Linuxba, azért nem értitek, hogy minek ez a sok sudo meg add apt ppa. És nem azért mert buták vagytok, csak egyszerűen még tapasztalatlanok.
A Lunux a Windows után eléggé szokatlan lehet, jóformán egy másik világ, nem jobb nem rosszabb. Játékra használd nyugodtan a Windowst, meg facebookozásra, meg táblázatkezelésre, de minden ami Hálózat, ott egyszerűségében nem lehet a Linuxot felülmúlni. Majd ha épp ráérsz, próbálj meg FTP szervert csinálni a Windowsos számítógépedből. Ugyanez linuxon 3 egysoros parancs, meg egy # kitörlése vagy hozzáadása egy fájlban.
Miért használunk terminált?
Mert gyorsabb gépelni mint kattintgatni, arról nem is beszélve hogy a grafikus alkalmazások lassabban indulnak és ki is kell keresni a dolgokat bennük.
Ha meg sokszor kell csinálni valamit akkor írok rá egy kis scriptet és így 1-2 szó terminálba beírasa után már meg is van.
"Mert gyorsabb gépelni mint kattintgatni" :DDD
Azért hülyeséget nem kellene írni... ja hogy magácska gyors- és gépíró végzettségű titkárnő.
Nekem is feltűnt, hogy a linuxosok között rengeteg az arrogáns, fanatikus, okoskodó ember és mindentől látványosan irtóznak, aminek köze van a microsoft-hoz, vagy a grafikához, és inkább percekig tökölnek a konzolon olyan dolgokkal, ami a már létező gui-kon 2-3 kattintás.
A linuxot jó dolognak tartom, de valamiért vonzza a defektes embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!