Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A gépem kb heti 1-szer kék...

A gépem kb heti 1-szer kék halálba megy. A rendszer ellenőrzi a memóriát, majd újra kellene indulnia, de nem csinálja. Helyette pörög a ventilátor full sebességgel. Újraindítás után minidump-ról ír, hogy küldjem el a Microsoftnak. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

2018. jan. 6. 14:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Mit jelent a 100%-os merevlemez kondició?

Ez nem asztali gép, ez:

Asus GL552JX

15.6-inch

Gaming Laptop

Core i7

8GB RAM + még 4-et raktam bele

256 SSD

Windows 8.1, heti frissítéssel

4GB Nvidia GeForce GTX 950M Graphics

Eset Smart Security van a gépen.

2018. jan. 21. 14:14
 12/19 CspCsj ***** válasza:

Laptop esetén az előbbiek többsége nem jó.

Portalanítást, memóriatesztet, és másodlagos partícióra tiszta Windows 10 telepítést próbálnék, amit mondjuk 2 hétig használnék hogy jelentkezik-e rajta a probléma.

2018. jan. 21. 18:24
 13/19 A kérdező kommentje:
Lehet felrakom a WIN 10-et a D-re próbára. A port kizárnám, mert új korában is csinálta. Esetleg a plusz memóriát még kiveszem egy időre, hátha az ütközik a gyárival. Bár azt az előző ASUS-ból vettem ki, az is gyári ASUS.
2018. jan. 23. 20:38
 14/19 CspCsj ***** válasza:

Ha a memóriabővítés előtt is jelentkezett, akkor nem hiszem, hogy az új(régi) memória okozza.

BIOS-t próbáltál már frissíteni?

Jelenlegi verzió? (Start menün jobbegérgomb > Futtatás > msinfo32 > OK > BIOS verzió/dátum mező)

ASUS oldalon a 209-es a legújabb, - a korábbi 208-as verzióhoz hasonló probléma javítását írják: "Fix system hanging issue"

[link]

Megj.:

Egyébként ha kékhalálnál nem indul újra automatikusan, ellenőrizd, hogy az újraindulás be van-e állítva:

Start menün jobbegérgomb > Rendszer > balra: Speciális rendszerbeállítások > alul: Indítás és helyreállítás Beállításai > Automatikus újraindítás ki van pipálva?

2018. jan. 23. 23:46
 15/19 A kérdező kommentje:

Amikor megvettem, azonnal beleraktam a régi memóriát.

Biost nem frissítettem, gondoltam azt csinálja magától, mert minden frissítés be van kapcsolva.

Az automatikus újraindítás is ki van pipálva.

2018. jan. 24. 19:56
 16/19 CspCsj ***** válasza:

A BIOS független a Windows-tól.

Azért nézd meg mi a jelenlegi verzió.

2018. jan. 24. 21:54
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát a biosom elég régi. Akkor letöltöm a legújabbat, és simán telepítem, és kész?
2018. jan. 24. 22:18
 18/19 CspCsj ***** válasza:

Simán nem lehet telepíteni.

A magyar kézikönyv 85. oldalán van leírás, hogy hogyan kell.

- letöltöd

- kicsomagolod egy pendrive-ra (ha nincs kéznél, akkor lehet hogy megtalálja a merevlemezen is, de nem biztos - csak érdemes ilyenkor kipróbálni, - és mondjuk C:\BIOS mappába tenni, hogy ne kelljen sokat keresgélni)

- újraindításkor/bekapcsoláskor F2 billentyűvel belépsz a BIOS-ba (egér nélkül: nyilakkal, Enter, Esc billentyűkkel tudsz navigálni)

- Advanced menü > Start Easy Flash

- megkeresed a pendrive-on (vagy a merevlemezen) a BIOS fájlt és Enter-re indul a frissítés (megerősítést valószínűleg kér majd) - akku legyen bent, nehogy áramszünet legyen

- általában 1-2 perc alatt vége lesz, utána újra fog indulni a laptop

- a leírás szerint érdemes újra a BIOS-ba lépni és az alapértelmezett értékeket beállítani (Save & Exit menü > Restore defaults > Save changes and Exit pont menti a változtatásokat)

2018. jan. 24. 22:54
 19/19 CspCsj ***** válasza:

Ez a képes útmutató lemaradt:

[link]

2018. jan. 24. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!