Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy olyan személy aki nem...

Egy olyan személy aki nem játszik, nem használ Windows specifikus programokat, annak miért nem jó bármelyik pofásabb GNU/Linux disztribúció?

Figyelt kérdés
Persze nem veszi és soha nem is vette meg se az operációs rendszert (XP/7/8/8.1/10),se a rajta futtatott fizetős programot.

2017. okt. 17. 09:28
1 2 3 4
 31/38 Tom Benko ***** válasza:

@skfskldjfskdfj;skldj: Alapvetően én sem mereven ragaszkodom a törvényekhez. Azonban sokszor inkább erkölcsi-etikai problémáim vannak a letöltésekkel, amit viszont némileg megkönnyít, hogy a zenék és filmek durván túl vannak árazva. Különösen a frissen kijött "slágerfilmek". A másik, hogy sok film és zene viszont máshogyan beszerezhetetlen. Esetleg rendelhetem a kiadó/művész saját oldaláról, tipikusan külföldről. Ebben az esetben van, hogy a postaköltség összemérhető az alkotás árával, ami nem tolerálható. Például ha megrendelem a Judas Priest legújabb lemezét, az olyan 4-5kHUF. A pista még rázúz majdnem két kilót erre. Ez így nem éri meg. Ha a box setet rendelem meg, az 60kHUF, ennél már nem jelent gondot a postaköltség, de ezt az árat meg nem engedhetem meg magamnak.

A másik, ami beszerezhetetlen. Próbálj meg venni mondjuk Gerald Durrel filmjeiből... Vagy Bulldozer lemezt...

2017. okt. 22. 18:05
 32/38 Pipas Pisti ***** válasza:

" Mert nem akar Linux fórumokat bújni, hogy akkor ezt és ezt hogyan lehet megoldani"

Én az elmúlt fél évben 40 gépre raktam fel linuxot (átlagfelhasználó, idős embereknek, akik levelet ír, böngész és videót néz, szöveget szerkeszt, meg képet nézeget kategória). Amikor mondtam, hogy linux lesz az új rendszer (eddig win7 volt), akkor a többsége rábólintott, hogy rám hagyja, csak müködjön. Egy, jól körülírható ellenvetésük volt: amikor szó volt, hogy én tartom nekik karban a gépet, és linus lesz, akkor felmentek linuxos fórumokra, de olyan hangnemmel talákoztak, akár kérdés, akár csak olvasás közben, hogy kétségeik támadtak a témával kapcsolatban. Ez van :(

2017. nov. 8. 19:04
 33/38 Tom Benko ***** válasza:
@Pipás Pisti: Akkor nem megfelelő fórumra mentek fel.
2017. nov. 9. 12:43
 34/38 Pipas Pisti ***** válasza:

HUP, linuxmint.hu,ubuntu.hu ezeket említették. Én nem fórumozom, így csak akkor néztem rá, de valóban nem az én stílusom az ilyen terméktámogatás. Persze pár keresés lefuttatása után nem lehet messzemenő véleményt alkotni, voltak olyan szálak, ami segítőkész volt. De voltak olyanok (nyilván a háttér ismerete nélkül nehéz megítélni) amiben csak a piszkálódás ment. Ez olyannak, aki fórumon asszimilálódott, annak nem tűnik fel, de aki csak beesik és még úgy nevelkedett, hogy a "kérem/köszönöm/legyen szíves" a megszokott stílusa, annak már idegen.

Én csak párszor kértem fórumon segítséget, így nagyon kicsi a a mintavételezés, de azt tapasztaltam, hogy van egy segítőkész réteg, aki leírja a választ és van egy olyan, aki csak kötözködik, beszól, okoskodik.

2017. nov. 10. 07:32
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

@Pipás Pisti

Mindenhol vannak trollok, az életben is, lehet, hogy a 7es buszon melletted ült, csak ugye az életben (többnyire) nem ugatnak minősíthetetlen hangnemben egymással az emberek. Ezt a gátlást az internet anonimitása feloldja. De szerintem egy egészséges lelkületű embernek nem kellene, hogy "elmenjen a kedve" a linuxtól néhány arctalan senki internetes gyalázkodásától. Különben a hup-ot olvasva nekem egyátalán nem ez a benyomásom. Van ott is flame, osztják egymást az emberek, de többnyire akkor, ha valaki kitartóan hülyeség mellett kardoskodik. Láthatod, itt a GYK-s fórumon is akadnak olyan emberek, akik csak kötekedni járnak ide, aki rutinos, és nem először internetezik, az nem is válaszol a kommentjeikre, előbb-utóbb mindig érkezik segítő szándékú komment.

2017. nov. 10. 10:59
 36/38 Pipas Pisti ***** válasza:

"hogy "elmenjen a kedve" a linuxtól néhány arctalan senki internetes gyalázkodásától. "

Egyetértek. A probléma az, hogy az embereknek nincs "égető szükségletük" a linuxra. Ha valaki vált, akkor annak vagy van valami komoly oka (jellemzően szakmai), neki majdnem mindegy, hogy milyen egy fórum, hiszen szükséglete van rá. A másik réteg, aki kicsit elégedetlen a régi rendszerrel, vagy éppen hobby okból (tanulok mást is, kipróbálom mert érdelek stb.) már kényesebb az ilyen szempontból. Neki, főleg az elején fontos az, hogy ne legyen ellenkező impulzus: normális hangnemet tapasztaljon, segítsenek neki, legyen leírás, támogatás, a telepítés zökkenő mentes legyen. Ha csak adatgyűjtéskor (mi is ez, mit is kell csinálni) tapasztal egy kellemetlen dolgot (nincs leírás, bunkók, lekezelők) akkor ha nincs túl erős késztetés, akkor már azt mondja, hogy "maradok az eddiginél, ez így túl problémás". Amiben igaza van, hiszen van egy olyan rendszere, amit esetleg 25 éve használ a w3.1-től kezdve. Ez az viszonylagos érzékenység elkíséri addig, amig már felhasználói szinten nem tudja használni a rendszert, mert arra kialakul a problémamegoldási képessége. De addig, ha valamibe beleütközik (akár csak olyanba, hogy egy programot hogyan kell telepíteni, ha nincsenek meg a függőségek) akkor van egy esélye, ha nem segítik át rajta, hogy azt mondja, hogy win10 lemez be és leszedem ezt a vackot. Probléma meg biztosan lesz, eddig nem volt, aki ne hívott volna,hogy valami kell még, vagy nem megy úgy, ahogy, vagy mi is az alternatíva linuxon a XY programhoz.

Ha a fórumok/támogatások 10% troll, akkor 1 a tízhez az esélye, hogy belefut. Ezután már arra is van esély, hogy más, alternatív megoldást választ. Ha csak 100 (írtam egy számot) ember megy el ilyen okból a linuxtól, az a linux közösségnek jelentős, a windows-tól pedig meg sem látszik. Nem a windowsnak kell bázist építeni, hanem a linuxnak, mert a mostani kezdők egy része fogja továbbvinni a dolgot, akár csak felhasználó, vagy éppen támogatói vonalon.

Természetesen ez csak egy periférikus téma az eredeti kérdésben, de sok egyéb ellenérvet (igazat, vagy hamist) le lehetne küzdeni, ha a támogatás picit jobb lenne. Itt nyilván a hazai viszonylatban a támogatás téma jellemzően a fórumok/facebook stb. vonal.

2017. nov. 11. 07:34
 37/38 Csxeba ***** válasza:

Mivel több ezer Linux disztribúció van és mindegyik más oprendszer, két embertípus létezik:

aki már megtalálta a számára megfelelő Linux disztrót

aki nem akarja megtalálni a számára megfelelő Linux disztrót.

Ez nem bűn... Van, aki nem szeret szórakozni az oprendszerrel, én speciel szeretek, ergo: Arch Linux

2017. nov. 11. 10:23
 38/38 Tom Benko ***** válasza:
Tökmindegy, milyen fórumról van szó, a problémás egyedek (trollok, fáradt kommenterek, bohócok) előbb-utóbb megjelennek.
2017. nov. 12. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!