Egy olyan személy aki nem játszik, nem használ Windows specifikus programokat, annak miért nem jó bármelyik pofásabb GNU/Linux disztribúció?
Mert életében csak hülyeségeket hallott róla. Ráadásul a legtöbb ember ókonzervatív, képtelen bármi változtatásra, a rugalmassága pedig a száraz gallyéval ér fel.
Azok a legendák, amiket itt is hallani, jellemzően már rég nem igazak, ha egyáltalán azok voltak valaha is.
Tom Benko, én nem hibáztatom őket, ez marketing, ahogy fentebb írtam. A Linux lett a "madaras teszkó", a "másik Windows". Belénk van sulykolva, mint pl:
- Ha már egyszer építkezik, ...
- És mit mondanak, ha valaki köhög? ...
- A legkisebb is számít, ...
- Otthoni operációs rendszer? ...
:)
@16: "Meg azért valljuk be, mennyivel izgalmasabb egy feltört Windowson feltört programokat használni. Az ember agy mini bűnözőként élheti az életét."
Gimis koromban osszeszamoltuk a haverokkal, hogy kinek mekkora ertekben vannak lopott szoftverek a gepen... a nyertesnek millios ertek jott ki. Mentsegunkre legyen mondva, hogy a vadkapitalista 90-es evek kozepen a szamtekboltban, ahol a gepet vettuk, keresre tettek fel tort jatekokat. Ez ma mar elkepzelhetetlen lenne. Meg kulonben is, akkor meg tenyleg erteni kellett a linuxhoz, ha valaki alternativat keresett.
@26 "szívfájdalom nélkül húztam le (akkor még dc meg lw volt) "
dc?! Akkor te is régi motoros vagy. :D Imádtam azt a file cserélő megoldást, a torrentnél sokkal hasznosabb volt, mert a megosztók megosztott dokumentumai között szét lehetett nézni: ha egy ember megosztott egy faja tool vagy kyuss albumot, akkor érdemes volt megnézni, hogy mi lapul zenéi között, mert további kincsekre lehett bukkani. Kár, hogy a dc belefulladt a sok szemétbe aztán.
Engem a következő dolgok fordítottak el a wareztól:
1) van elég pénzem a legális verzióra. :D
2) a warez cucc kockázatos a benne esetlegesen elrejtett kártevők miatt.
3) Általában nehézkes őket beüzemelni, és a működésük sem annyira megbízható. Nincs időm és kedvem a crack-ekkel szöszölni.
4) ingyenes vagy olcsó alternatívák könnyen beszerezhetők, megbízgatók, és van hozzájuk megfelelő community support.
5) főleg játékok esetén: pár éves játékok ára teljesen baráti, és webshopokból (steam) könnyen beszerezhető és gyakran van lehetőség kipróbálni vásárlás előtt. Bár az utóbbi 5-10 éveben már játszani se nagyon játszok,
Nálam is minden legális, vagyis majdnem teljesen :)
OS, fejlesztői környezetek, felhasználói programok vagy
licenszem van, vagy free. Tehát ez pipa.
Viszont munka mellett mindig "szól valami", ami többnyire
dokumentumfilm vagy valami sorozat. Bent van a kábeltévé,
azok a csatornák is, ahonnan a filmeket rögzíthetném, még-
sem én veszem fel, hanem torrentről töltöm le :)
Zenéket nem töltök le, mert leszoktam róluk. A mostaniak
meg sem közelítik a régieket, évek óta nem hallottam
olyat, ami tetszett volna.
@skfskldjfskdfj;skldj: De még mennyire! :D
A wareztől engem is nagyjából ezek fordítottak el, meg egy kicsit a lelkiismeret is - valahogy egyre jobban feszengtem, amikor tört programokat, filmeket, zenéket töltöttem le.
"A wareztől engem is nagyjából ezek fordítottak el, meg egy kicsit a lelkiismeret is - "
Én egy ilyen csőkomcsi hippi gyerek vagyok, nekem a saját, nem üzleti, nem munka célú felhasználással nincsen lelkiismereti aggályom. :D Ezért, és mivel moziba egyszerűen nem tudunk eljutni a gyerekek miatt ncore-ról azért lepattan néha egy-egy film. Bár a feleségemmel mostanában sokat beszélgetünk arról, hogy mégis a gyerek milyen jogértelmezési kultúrába akarjuk, hogy szocializálódjon. Én amelett vagyok, hogy a törvények inkább iránymutatásra valók, segítik, hogy az életünk kiszámítható és zökkenőmentes legyen, de azért túlzás mereven ragaszkodni hozzájuk. Pl. nemcsak zebrán megyek át, ha nem jön autó. Nade mindegy is, ez jóval túlmutat az eredeti kérdésen. (btw, az biztos, hogy a gyerek első számítógépe egy raspberry pi lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!