Elegem van a windows-ból, mennyi idő megszokni egy linux operációs rendszert főrendszerként?
Nem vitatom, hogy vannak megkérdőjelezhető problémák a Windows adatgyűjtése körül, de azért meglehetősen túl van hype-olva a téma.
Ami a UI-t illeti, hát pont Linux oldalról nem illik fikázni, mert amit ott csinálnak 20 éve, az valami rettenetesen kritikán aluli, ahhoz képes a Windows 10 egy friss, modern és jól használható felület. Nem csak ehhez képest. De ahogy látjuk, ez ízlés dolga.
Ízlésről nem érdemes vitatkozni, mert nem fogjuk egymást meggyőzni semmiről. :-) Egyébként én Mac-et-t használok ezer éve, csak dolgozom a másik két rendszeren is időnként (Linux desktop-on mondjuk nem sokat).
Amikor még Linuxoztam, akkor előbb KDE-t használtam, majd miután elkutyult, egy nagyon-nagyon minimális windows manager-t használtam (WindowMaker). Azt nagyon szerettem, nem is önmagával ezzel voltak esztétikai problémáim. Sokkal inkább azzal, hogy egy desktopon futnak a qt-s, a gtk-s, meg mindenféle widget-es szoftverek, össze-vissza vannak a menük, egy katyvasz az egész, ez nem tetszik.
Ugyanez még most megvan a Windows oldaláról is, ott az új UI, de benne vannak a Windows korábbi verzióiból is dolgok, viszont ez nagy valószínűséggel pár év alatt kitisztul, és lesz valami egységes kinézete az egésznek, és szerintem ez a fajta harmónia jót tesz a szemnek. De mondom, ez szubjektív, furcsállom pl., hogy nincsenek rendesen definiálható billentyűparancsok, gesture-ok a Windows-on az új funkcióihoz, még mindig kell valami tweak, hogy rendesen használd. Hátha kinövi ezt is.
Újabban kerestem hasznáható linux desktop rendszert, és ami tetszett, az az Elementary volt. Csak az alap tool-jai nekem nagyon buták még, ha meg hozom a repóbol a megszokott cuccokat, akkor visszatérünk a káoszhoz az alkalmazások kinézetét illetően.
Tőled függ.Jelzem nem vagyok programozó,de még informatikus se,csak veszettül érdekelt a dolog.Én 2-3 év GNU/Linux után visszasírtam a Microsoft Windows-t.Elegem lett az állandó buherálásokból néha tök alapvető dolgok miatt is.A Win 10-nél úgy döntöttem,hogy pénzt is adok érte.:)
Az élet túl rövid az állandó hibakeresésekhez és a netes megoldások vadászatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!