Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Elegem van a windows-ból,...

Elegem van a windows-ból, mennyi idő megszokni egy linux operációs rendszert főrendszerként?

Figyelt kérdés
Váltani szeretnék.

2017. szept. 2. 19:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Gondolom az a baja a Win-el, ami pl. nekem : gusztustalan, ízléstelen gui, privacy problems. Nekem még az is, hogy a Windows buta ahhoz, amire használom a gépet.
2017. szept. 4. 20:12
 12/22 anonim ***** válasza:
10%

Nem vitatom, hogy vannak megkérdőjelezhető problémák a Windows adatgyűjtése körül, de azért meglehetősen túl van hype-olva a téma.

Ami a UI-t illeti, hát pont Linux oldalról nem illik fikázni, mert amit ott csinálnak 20 éve, az valami rettenetesen kritikán aluli, ahhoz képes a Windows 10 egy friss, modern és jól használható felület. Nem csak ehhez képest. De ahogy látjuk, ez ízlés dolga.

2017. szept. 5. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik Linuxból ízlésesebb munkaasztalt lehet csinálni. Az OSX-ről már ne is beszéljünk.
2017. szept. 6. 06:44
 14/22 Alain Delon ***** válasza:
100%
12: Mi a baj a Linux UI-val? Mondjuk én a melóhelyen kb. lekötözve érzem magam az otthoni KDE után a Windowson. Ja! Már eljutott a Win oda, hogy új asztalt lehet hozzáadni. Ez mondjuk a Linuxnál mindig is megvolt. Mondjuk a KDE/Plasma5 aktivitásairól nem is beszélek, mert az már a végtelen lehetőségek tárháza. De a Winnél már hozzá lehet adni új asztalt! Hurrá!
2017. szept. 6. 08:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Ízlésről nem érdemes vitatkozni, mert nem fogjuk egymást meggyőzni semmiről. :-) Egyébként én Mac-et-t használok ezer éve, csak dolgozom a másik két rendszeren is időnként (Linux desktop-on mondjuk nem sokat).

Amikor még Linuxoztam, akkor előbb KDE-t használtam, majd miután elkutyult, egy nagyon-nagyon minimális windows manager-t használtam (WindowMaker). Azt nagyon szerettem, nem is önmagával ezzel voltak esztétikai problémáim. Sokkal inkább azzal, hogy egy desktopon futnak a qt-s, a gtk-s, meg mindenféle widget-es szoftverek, össze-vissza vannak a menük, egy katyvasz az egész, ez nem tetszik.

Ugyanez még most megvan a Windows oldaláról is, ott az új UI, de benne vannak a Windows korábbi verzióiból is dolgok, viszont ez nagy valószínűséggel pár év alatt kitisztul, és lesz valami egységes kinézete az egésznek, és szerintem ez a fajta harmónia jót tesz a szemnek. De mondom, ez szubjektív, furcsállom pl., hogy nincsenek rendesen definiálható billentyűparancsok, gesture-ok a Windows-on az új funkcióihoz, még mindig kell valami tweak, hogy rendesen használd. Hátha kinövi ezt is.

Újabban kerestem hasznáható linux desktop rendszert, és ami tetszett, az az Elementary volt. Csak az alap tool-jai nekem nagyon buták még, ha meg hozom a repóbol a megszokott cuccokat, akkor visszatérünk a káoszhoz az alkalmazások kinézetét illetően.

2017. szept. 8. 17:18
 16/22 Tom Benko ***** válasza:
Ez a vegyes vizuális megjelenés a win esetében is meg tud jelenni, elég arra gondolni, hogy egyes gyártók a driverekhez járó konfigurációs programokat szeretik "egyedien" legyártani. Ha a program készítői csak a funkciókat valósítják meg, a megjelenést nem akarják kézzel vezérelni, akkor viszont máris kevésbé feltűnő a megjelenésbeli eltérés.
2017. szept. 8. 21:58
 17/22 anonim ***** válasza:
24%

Tőled függ.Jelzem nem vagyok programozó,de még informatikus se,csak veszettül érdekelt a dolog.Én 2-3 év GNU/Linux után visszasírtam a Microsoft Windows-t.Elegem lett az állandó buherálásokból néha tök alapvető dolgok miatt is.A Win 10-nél úgy döntöttem,hogy pénzt is adok érte.:)

Az élet túl rövid az állandó hibakeresésekhez és a netes megoldások vadászatához.

2017. okt. 6. 18:47
 18/22 Alain Delon ***** válasza:
Utóbbi szerintem valamit nagyon rosszul választott a Linuxnál.
2017. okt. 6. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
A linux mintet javaslom.
2017. okt. 9. 10:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írták, az átszokás leginkább elszántság kérdése, de szerintem felhasználói élmény szempontjából nincs nagyobb különbség egy windows és egy linux között, mint a win 7 és win 10 között. Véleményem szerint a nagy disztrók eléggé kiforrott grafikus felülettel jönnek, teljesítményük megbízható, használatuk intuitív. Mondjuk én spec. a Unity-t nem tudtam megszokni, de szerencsére annak csillaga már leáldozóban van.
2017. okt. 9. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!