Elegem van a windows-ból, mennyi idő megszokni egy linux operációs rendszert főrendszerként?
Ez rajtad áll.Én 4-5 évig rengeteg disztrót kipróbáltam,egyik se volt fenn 3 hétnél tovább (pedig mennyire faxagyereknek tartottam magam hogy majd ÉÉÉN,meg a Linux).Mindben volt valami idegesítő amit nehezen,vagy egyáltalán nem lehetett (tudtam) megoldani.Irdatlan időt (éjszakát) emésztett fel a guglizás,manuálok hajkurászása,hogy sokszor alap dolgokat beállítsak.Egyszerűen időpocsékolásnak tartom,hogy pusztán egy oprendszer beállítása ennyi energiát emésszen fel (nembeszélve a bugos programokról).Nekem nem jött be.Visszaváltottam Windows-ra.
Akármit is terjesztenek,ezerszer egyszerűbb az élet mellette.
Aztán neked legyen szerencséd,1-2 próbát azért megér...
Ha szereted a kihívásokat akkor csak javasolni tudom!!!:)
Hát hajrá, váltsál. De mi bajod a Win-nel? A 10-es egészen stabil és egészen modern UI-t ad (ellentétben a 7 és azelőtti hányadékokkal, amik a 90-es években modernek és kezelhetőnek számítottak, de 20 év az nagyon sok idő).
Amúgy nem nehéz megszokni más rendszert, ha minden olyan szoftver megvan hozzá, amivel eddig éltél - nem feltétlenül ugyanaz, de a funkcióját ugyanúgy ellátó, és abból meg szinte bármilyen területen találsz valami használhatót.
Nekem egy hét volt korábban egy új oprendszert belakni, talán az OSX volt rövidebb idő, de sok volt a nem PC-s (pontosabban Windows-os) múltam, előtte használtam Amigától kezdve AIX-ig mindenféle rendszert. Sőt, hamarabb, mint Windows-t, így aztán nem volt nehéz. No meg feketeöves kocka vagyok :-)
De a mostani Linux desktop-okat elnézve szintén nem nagy idő, főleg, hogy a legtöbb feladatot egy mezei böngészőből el lehet végezni, arra meg annyira mindegy, mit használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!