Ti hogy szoktatok frissiteni a gepeteket? Magatok otthon, vagy elviszitek szakemberhez?
Miután nem sikerült itthon memóriát cserélni, az efféle műveleteket ismerős szakértőkre bízom.
Ha szoftveresen kell valamit csinálni, akkor én vagyok a rendszergazda.
Ha közel 5 éves a laptopod, akkor esedékes lenne egy alapos portalanítás. Lehet, hogy szenved a proci a hőségtől.
Egyébként én mindent magam csinálok. Akkor kezdtem el számítógéppel foglalkozni, amikor talán még youtube-sem volt. Mindenre magamtól kellett rájönnöm. Közben ez lett a szakmám is, úgyhogy nem is engedném másnak, hogy belekontárkodjon a gépembe.
Nézz videókat (nagyon jók is vannak), tanulj és fogsz érteni hozzá.
A szoftveres részét én csinálom, a hardvereset nem. Laptopról van szó most jelen esetben. Garancia van rajta, megbontani nem merem. :D Viszont asztali PC-t hardveresen is én szoktam intézni, ahhoz jobban értek. Év végén lecserélem a laptopom asztalira, összerakni is magam fogom, telepíteni pláne.
Ajánlott lenne elvinni szakszervizbe portalanítani, pasztáztatni. Nem olyan olcsó, Budapesten akár 9000 Ft is lehet. Ha nem értesz Windows telepítéshez, akkor 1. Vagy megnézel youtubeon videókat hogyan is kell ezt. 2. Megkérsz egy hozzá értő ismerőst, hogy 1-2 sörét cserébe csinálja meg neked. 3. A szervizben kérsz rendszer telepítést. A legolcsóbb ugye az első kettő, de ha bátortalan vagy, nem értesz hozzá, akkor jobb szakemberre bízni a dolgot.
Utána meg rendszeresen karbantartani. CCleaner, több partíció, töredezettség mentesítés, stb.
Magamnak mert: -szeretek butykolni, minden gepnel talalkozom valami ujjal.
-a kornyeken a legtobb "szakember" nem tud tobbet atlag felhasznalonal, de kepesek par ezrest legombolni egy torrentes windowsert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!