Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Most már a Linux sem biztonságos?

Most már a Linux sem biztonságos?

Figyelt kérdés

[link]

Ez egy 2017-es bejegyzés, mely szerint a linux kernel magas kockázati sérülékenységet rejt magában. Alapból az volt a gondoltatom, hogy linux mint 18.1 xfce disztribuciót telepítek fel, és a teljes merevlemezt meg a veracrypt-el tikosítom. Nezetésre meg live cd-d használok ubuntuval-vagy vmi lágyabb proxyval. De közben megtaláltam, hogy az adott oldalon, hogy a veracrypt is sebezhető, ami végül is benne lehet a pakliban, mert az elődjéről is ez derült ki. Kezdem azt gondolni, hogy most már tök mind1 mit teszek semmit nem lehet biztonságban tudni, elvileg már a tor-is törhető bár azt nem nagyon használtam. Lényegtelen is szerintetek mennyire hitelesek a források?

2017. márc. 6. 01:03
1 2 3
 21/25 Alain Delon ***** válasza:
44%
Na. Én még elkaptam a kérdező k... anyázós válaszát. Szóval, a gépen bizalmas hangfelvételek vannak, és nem szeretnéd, ha pár év múlva a 'neten találkoznál velük? Én ilyen helyzetben azokat a felvételeket olyan gépen tárolnám, ami nincs internetre kötve. Hordozható eszközzel fel lehet rá rakni az anyagot, és ott tárolni. Az internetes veszélyek elkerülésének a legjobb módja, az internet kizárása.
2017. márc. 8. 12:26
 22/25 anonim ***** válasza:

Állampolgári jog? Az internet nem Magyarország tulajdona, nincs semmilyen jogod a virtualitásban, csak az, amiben nemzetközileg megegyeztek.

Mindenki saját maga felelős a virtuális tulajdonáért.

2017. márc. 8. 13:35
 23/25 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban, hogy reportot minden oprendszer küld. Az előzményeidet, sőt még a kurzorod pozícióját is nyomon követik, de annyi felhasználó közt te elhanyagolható vagy. Szóval figyelnek, mind a MAC, mind a Windows, mind a linux (ubuntu, mint, arch, debian, manjaro stb.)

A vírusosságot tekintve vírus írtó nélkül a linux a leghasználhatóbb, mert 10 ujjadon megszámolhatod, hogy hány létező vírus van rá. Windowshoz telepíteni kell vírus írtót, tűzfalat, de a legnagyobb veszélyforrás a felhasználó. Okosan kell megnyitni az oldalakat. nem árt telepíteni egy adblockot is, az is segít valamelyest.

2017. márc. 8. 14:41
 24/25 Alain Delon ***** válasza:
63%
14:41: Neked és mindenkinek: Feleslegesen válaszolnotok neki. Nekem privát üzenetben fenyegetőzött, csak sokkal durvábban, mint a fentebbi fenyegetőzése. Ezt korábban ki is tettem ide (csak moderálva, mert anélkül nem lehetett volna), csak törölték. Szó, mi szó, felesleges foglalkozni ezzel a figurával.
2017. márc. 8. 15:55
 25/25 anonim ***** válasza:
#19: le vagy maradva ezzel az exéddel 20 éve. Most a brózerbe beépülő javascript malware-ek a trend, az meg eléggé multiplatform. Ráadásul a tűzfal sem blokkolja, mert a brózer a process, azt meg kiengedi netre.
2017. márc. 8. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!