Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vettem egy új ssd-t és szűz...

Vettem egy új ssd-t és szűz telepítést akarok rá és totál törölni a régit a mostani hdd-mről és azt csak háttérnek használni. Te hogycsinálnád?

Figyelt kérdés
és melyik windows 10es verziót telepítenéd, mert a mostani nagyon nem működik tökéletesen az anniversary frissítés óta, mindig csak újraindítás után működik megfelelően, bekapcsolás után akad mint az állat
2016. szept. 29. 10:37
1 2
 11/18 Lajos54 ***** válasza:

Ebben csak egy hiba van, a végén: a rendszer elindítása (vagyis a számítógép bekapcsolása) ELŐTT dugd rá a HDD-t, mert bekapcsolt gépben ilyesmit nem kellene csinálni.

Ha a boot sorrend jól van beállítva, akkor nem foglalkozik vele a gép, hogy mondjuk az E meghajtón van-e oprendszer. Csak mint adatlemezt fogja használni a régi HDD-t.

2016. szept. 29. 16:42
 12/18 A kérdező kommentje:

a még régebbi HDD-mmel is így csináltam, van egy 10 -15 éves samsungom 250 gigás mindig menet közben dugtam föl rá ha kellett valami róla

akkor azt rosszul csináltam?

mi baja lehet?

simán felpörgött, leszedtem róla a cuccot és annyi...

azt nem kellett volna?

2016. szept. 29. 16:45
 13/18 anonim ***** válasza:
A bedugással szerintem még nemigen lesz baja. Ha menet közben kihúzod, na AZ már gázosabb, ha hirtelen áramtalanítasz egy HDD-t, az nem tesz túl jót az olvasófejnek.
2016. szept. 29. 16:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Bár nem igazán értem, miért nem akarod bekapcsolás előtt bedugni, bebootolod az új rendszert, és törlöd amit törölni akarsz. Kész.
2016. szept. 29. 16:57
 15/18 anonim ***** válasza:
A 14-esnek jár a pont ! :)
2016. szept. 29. 17:14
 16/18 Hominida ***** válasza:
Megtörténhet, hogy a HDD-t a bootoláskor előrébb sorolja a BIOS, és ez nem is mindig állítható át. Akkor a régi rendszer indul, ami egy Windows 10 esetében képes összemocskolni vagy megrongálni az új telepítésűt. Én megrongálnám a mostani rendszerpartíciót, mielőtt lehúzom, és később visszadugom, de ez ízlés dolga.
2016. szept. 29. 17:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Hacsak nem valami ősrégi hdd ről van szó nyugodtan lehet cserélgetni - megszokásból én is mindig kilövöm a gépet ilyenkor, de gyakorlati haszna nem sok van.

Az esetleges adatvesztésről meg annyit, hogy ezt a technológiát azért fejlesztették egyáltalán ki hogy azokon a helyeken ahol rengeteg adattal dolgoznak könnyebb legyen az élet - ha pl sok hónapnyi munka backupjánál nyugodt szívvel rántják ki a merevlemezt akkor azt hiszem magánszemélyként sincs túl sok félnivalónk.

2016. szept. 29. 18:30
 18/18 A kérdező kommentje:

tehát akkor most melyiket javasoljátok mert annyi választ kaptam és annyira ellentétesek hogy csak összezavarodtam, és nem is értek mindent tisztán

elrőe is köszi

2016. szept. 29. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!