Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vettem egy új ssd-t és szűz...

Vettem egy új ssd-t és szűz telepítést akarok rá és totál törölni a régit a mostani hdd-mről és azt csak háttérnek használni. Te hogycsinálnád?

Figyelt kérdés
és melyik windows 10es verziót telepítenéd, mert a mostani nagyon nem működik tökéletesen az anniversary frissítés óta, mindig csak újraindítás után működik megfelelően, bekapcsolás után akad mint az állat
2016. szept. 29. 10:37
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
mármint windows 10 telepítést akarok rá :D*
2016. szept. 29. 10:38
 2/18 A kérdező kommentje:
ssd-ről átköltöztetésről találtam 5ezer cikket de arról hogy a régi hdd-ről megfelően törölni és az új ssd-re frissen telepíte, úgy hogy a régi hdd-n a többi adat megmaradjon, olyat nem találtam
2016. szept. 29. 10:44
 3/18 anonim ***** válasza:

Felteszem arról azért nem találtál cikket mert azt pontosan ugyanúgy kell csinálni mint a vista(?) óta bármelyik windows alatt. Berakod a lemezt\mountolod az iso t, elkezded a telepítést, és pár kérdés után megkérdezi hogy melyik meghajtóra akarod telepíteni, ugyanott tudod formatálni is bármelyik meghajtót\partíciót.

Nálad lesz valami gond, nálam probléma nélkül működik(de igazából mindegy is, mindenképp frissíti magát).

2016. szept. 29. 10:59
 4/18 anonim ***** válasza:
Én a telepítés idejére lehúznám a régi HDD-t, majd mikor fent van a rendszer, akkor vissza.
2016. szept. 29. 11:07
 5/18 A kérdező kommentje:

okés ha másnak nincsen véleménye akkor így fogom csinálni

Dörrentős.

2016. szept. 29. 11:08
 6/18 A kérdező kommentje:

igen én is arra gondoltam hogy lehúzom, azt is szerettem volna csak ugye akkor rajta marad a régi windows a HDD-n

meg a biosban is rajta /benne maradhat, nem lenne jó ha bootolásnál felajánlaná hogy melyikről indítson vagy ilyesmi...

2016. szept. 29. 11:16
 7/18 anonim ***** válasza:
Telepítésnél is formázhatod a régi rendszert (törlöd, majd újra létrehozod a partíciót), és utólag is leformázhatod.. the choice is yours.
2016. szept. 29. 12:40
 8/18 A kérdező kommentje:

értem köszi..

akkor az úgy jó lesz ha ssd telepítés utánvisszadugom és csak leformázom a lemezt és nem lesz akkor nyoma sem a bios-ban sem a régi rendszernek, igaz?

2016. szept. 29. 14:09
 9/18 Hominida ***** válasza:
A BIOS-ban nem tárolódik a rendszerről semmi, mert az csak olvasható. De ha a HDD rendszerpartícióján a Windowson kívül hasznos adatfájlokat, képeket, dokumentumokat is tárolsz, akkor ennek a formázása azokat is törölni fogja, vagyis előtte el kell mentened őket. Ha ezt nem akarod, akkor első löketre elegendő lesz a Windows mappát törölni, ehhez egy olyan független, bootolható rendszerlemezről kell indítanod, mint például a Windows 7 Live Starter.
2016. szept. 29. 15:07
 10/18 A kérdező kommentje:

értem, köszi

akkor annyi lesz hogy ssd-beköt, HDD kihúz rátelepítem pendriveról a win10et ssd-re, rendszer elindít, hdd bedug és törlöm a hdd-ről a win mappát lementem ami fontos formázom és minden tökéletesen fog valszeg működni :)

köszönöm a segítséget :)

2016. szept. 29. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!