Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan PDF olvaso linux...

Van olyan PDF olvaso linux alatt, amivel végig lehet menni egy könyvtárnyi pdf-en?

Figyelt kérdés

Úgy értem legyen olyan billentyűkombináció, aminek hatására beolvassa a következő pdf filet a könyvtárból.

Ha valaki tud ilyet, kérem mondja meg a nevét!

2016. aug. 31. 17:55
1 2
 1/15 kovpet ***** válasza:

Ilyet nem tudok, de össze lehet fűzni a PDF-eket és akkor egyszer kell csak megnyitni.

Vagy

for i in *; do a_pdf_olvasod $i; done

és akkor egymás után nyitja magától, csak ki kell lépni mindig az előzőből.

2016. aug. 31. 18:31
 2/15 A kérdező kommentje:

Kösz, ez nem rosz,

de én nekem sokszor visszafelé is kell mennem.

(Sok adatot elemzek, és ábrákat hasonlítok össze.)

2016. aug. 31. 18:40
 3/15 anonim ***** válasza:

Egymás után, egy dokumentumként nem hiszem, ennek sok értelme nem lenne, de egyszerre meg tudsz nyitni több pdf-et, ahogy a böngészők több oldalt nyitnak meg több "fülön".

Pl. gugli: linux [multiple|tabbed] pdf reader

2016. szept. 1. 14:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Vagy összefűzöd, ahogy már írták.

Gugli: linux concat pdf

2016. szept. 1. 14:12
 5/15 anonim ***** válasza:

pdf shuffler vagy master pdf editor 3

mindkettő linuxos program, debian/ubi rendszereken biztosan jól működik. ajánlom megpróbálni, szerintem a master pdf editor nagyon is sokat tud, már az ingyenes verzió is.

2016. szept. 1. 14:39
 6/15 anonim ***** válasza:
ja, az előbb említett programok pdf-ek összefűzésére jók, mindkettőnek tök jó GUI-ja van, ha nem szereted a terminált.
2016. szept. 1. 14:40
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha jól gondolom, neked olyan pdf reader lenne jó, amihez böngésző panel is tartozik, tehát a progin belül lehet kényelmesen megnyitni fájlokat, külön füleken.

Én a "tabbed" progikat javaslom, mert könnyebb összehasonlítani bármit is két fülön, mintha ide-oda kellene tekerni egyetlen hatalmas pdf-et.

2016. szept. 1. 17:49
 8/15 A kérdező kommentje:

Olyan a munkám, hogy sokszor ezeres nagységrendű pdf-et kell átnéznem.

Összefűzve, és tabora téve is necces lenne egyszerre betölteni őket.

Egyébként adatelemző programokat írok, és az adattáblák állapotait szoktam diagrammokként rengeteg pdf fileba kiírni, és úgy átnézni. Windows alatt ez remekül ment SumatraPdf-fel, de nemrég linuxra költöztem és itt nem találok megfeleő pdf-olvasót.

Lehet hogy wine windows emulátorral majd megpróbálom a sumatraPDF-et.

2016. szept. 1. 17:51
 9/15 anonim ***** válasza:

Alternatívákból néhány:

[link]

Hátha van köztük, ami jó.

Vagy megpróbálhatod wine-nal is, mert portable egy-fájl progi, nem szabadna nagy gondnak lenni vele.

"Sumatra was designed for portable use, as it consists of one file with no external dependencies, making it usable from an external USB drive, needing no installation"

[link]

2016. szept. 1. 18:20
 10/15 Alain Delon ***** válasza:
A KBibTex tud olyat, hogy egy "List of documents" nevű alablakban kilistázza egy könyvtár fájljait, és ott rákattintgatva meg tudod nyitogatni egymás után a fájlokat.
2016. szept. 2. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!