A linux-on működnek a mostani illetve régebbi PC-s játékok?
Sziasztok. Azt szeretném tudni,hogy gamereknek érdemes váltani linuxra? És ha igen akkor melyik fajtára? Ha lehet akkor magyar legyen. És a linuxon működnek a videószerkesztő programok,torrent,origin uplay,steam stb..?
Pl gondolok olyan játékokra,mint pl: Bioshock,half-life sorozatok,BF,COD,CS GO,GTA 5 stb...
Nem érdemes, ha a játék a fő szempont.
A régebbi játékok emulátorral valószínűleg mennek majd, de az újabbakhoz emulálva már nem lesz elég a gép, vagy nem működik jól. Persze vannak játékok amik linuxos környezetre is elkészülnek, de a játékkészítők fő célpontja inkább a konzolok meg a Windowsos gépek.
A linux eredendően linuxos programok futtatására való. Az, hogy megpróbálják a windowsos programok futtatását is lehetővé tenni (sok esetben sikerrel), az egy plusz szolgáltatás, semmiképpen sem lehet elvárás, mivel a linux nem Windows. Ha eleve az általad ismert windowsos programokban gondolkodol a hasonló funkciójú linuxos alternatívák helyett, akkor nem fogsz vele jól járni.
Ha valakinek, hát a gamereknek pont nem éri meg linuxra váltani, mert az eltérő alapok miatt állandóan megoldandó problémákkal kell szembesülniük -- természetesen van, aki ezt jól viseli, még örömét is leli benne, másoknak meg kész pokol. A Steam linuxon is futó játékai más tészta, ott ezt megoldják helyetted.
Mellesleg van sok eredetileg is linuxra íródott játék, de az egy másik világ, nem azonos a divatos, maintream programokéval.
Azt szeretném tudni,hogy gamereknek érdemes váltani linuxra?
szerintem nem érdemes...
És a linuxon működnek a videószerkesztő programok,torrent,
igen, működnek, bár nem tudom, h milyen videoszerkesztőt és milyen szintem használsz, de alapszinten nagyon jól használható pl az Openshot (én ezt használom, de nem vagyok profi videós)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!