A saját gépemre tehetek keyloggert?
Figyelt kérdés
Amíg én nem vagyok itthon általában mire hazaérek bekapcsolva találom a gépem és ha nincs is bekapcsolva mire hazaérek addigra tűnnek el fájlok a gépről és beállítások is elállítódnak. Amikor rákérdezek állítólag, senki nem kapcsolta be én így a kocka manókra tippelek. Szeretném lenyomozni, hogy ezek a kockamanók mit kockulnak a gépemen. A saját gépemre legális keyloggert tenni?2016. jan. 17. 20:36
41/43 A kérdező kommentje:
Azért ne hasonlítsuk össze a kettőt. EGy gépjármű ellopása teljesen más kategória, mint egy játék letöltése. Bizonyos játékokat így is nagyon sokan megvesznek... Azért mert mondjuk én letorrentezem a játékot attól a szoftverfejlesztőcégnek nem származik belőle kára hisz így is annyian megveszik, hogy 4-5× a tiszta bevétel (értsd nem kell már semerre költeni belőle), mint amennyibe a játék megírása került amíg ha egy kocsit lopok el abból a tulajnak ott a kára. Ezért jó a virtuális világ. Attól mert én "ellopok" valamit attól neked nem lesz kevesebb ellenben nekem több lesz és ez fordítva is.
2016. jan. 19. 15:26
42/43 Tengor válasza:
Megint csak OFF:
Tehát, ha valamit sokan megvesznek azt szabad torrentezni? Az lenne a jó, ha a gyártók az első tízezer, százezer példány után ingyen adnák a szoftvert? Ki lenne az az első tízezer balek, aki megvenné?
De valóban, a virtuális világ más, mint a valódi. Amíg a Ferrari gyárnak nem kell az ellopott példányok miatt drágábban adnia a terméket, addig a szoftvergyártók kénytelen ezzel számolni.
Adják mondjuk 1000 Ft-ért a terméket, így 1000 darab eladása után vannak a pénzüknél. De tudják, hogy a felhasználók fele úgy is letölti, ezért kénytelen úgy árazni, hogy 500 darab után legyenek a pénzüknél, és máris 2000 Ft-ért adják.
A letöltő sír mert drága, de azért drága, mert ő és a társai letöltik.
43/43 A kérdező kommentje:
Jó is lenne az állításod, de a probléma ott kezdődik, hogy mielőtt bejött a torrent már azelőtt és kéz alól járkáltak a cd-k, mert akkor is drágák voltak... Nem lenne olcsóbb, ha mindenki megvenné... Előbb volt az, hogy minden méregdrága volt és ezután megszületett a torrent nevű weboldal és alkalmazás. Ha a fejlesztők megfizethető áron adnák termékeiket, akkor valószínűleg a mai napig nem létezne olyan, hogy torrent.
2016. jan. 20. 17:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!