Erre a gépre melyik op. Rendszert telepitsem?
4GB DDR3 ram
Intel celeron G555 2 mag 2.7GHz vagy 2.4
Intel HD Graphics integralt video kartya
Internetre video vagasra munkara lenne a gep melyik rendszer futna a legjobban, stabilabban es gyorsabban rajta?
verzió stimmel? 14.04-es xubuntu van?
innen töltsd le a 14.04-hez valót
majd:
találsz egy fájlt /etc/lsb-release néven. rendszergazdai jog kell a módosításához, de azt javaslom, először másold le..
tehát:
sudo cp /etc/lsb-release /etc/lsb-release.backup
gksudo gedit /etc/lsb-release
módosítsd erre a tartalmát:
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=14.04
DISTRIB_CODENAME=trusty
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04 LTS"
és utána próbáld meg elindítani a telepítőt! :)
Nem ertem miert kinozzatok az emberket!
En megmondtam mar az elso oldalon hogy a linux szinte semmire nem jo, a fejedre is allhatsz akkor sem lesz belole normalisan hasznalhato asztali gep.
#34 Attól, hogy nem értesz hozzá, még lehet jó!
Kérdező! Nem kell semmit sem programozni!
Nem tudom pontosan melyik verziót töltötted le a Xubuntu-ból csak feltételeztem hogy az LTS (hosszú támogatású) verziót és ehhez írtam le a megoldást!
A probléma abból származik, hogy a driver (ami egyébként jó és működik) ellenőrzi a rendszer NEVÉT. Szándékosan, mert nem minden rendszer támogatott. Ez windows esetében is szopás, mikor nincs új rendszerhez driver és a régivel kell megerőszakolni a rendszered.
Itt a Xubuntu volt a rendszered neve, a driver pedig csak Ubuntu-hoz lett kiadva. Amiatt a driver úgy érzékelte, hogy a rendszer "nem támogatott". Ezért írtam le pár lépésben, hogy hogyan tudod számára a rendszer nevét megváltoztatni és onnantól már gond nélkül menni fog. :)
Ennyi kellemetlenségbe egyébként windows alatt is ütközhetsz. Nekem a win8-as pendrivejaimmal nem lehet bootolni (kifagy a bios tőle, mióta win8-at telepítettem róla). 3 pendrive sérült így meg, és nem értem az okát.
Kérdező, én nem kommentelek ide többet mert a linuxnácik lepontozták mind a két beszólásomat. Ez ay utolsó. Bocsi.
Windows 7-től felfele bármelyik, nálam jol megy a Windows 8.1 is, állitólag a Windows 10 még annál is jobb.
#39 A "beszólást" valóban lepontoztuk, mert ökörséget mondtál. Akkor is ez lett volna az eredmény, ha azt mondod, hogy a windows semmire sem jó!
Minden oprendszernek megvan a maga helye a piacon és mindegyik sokrétűen alkalmazható. Nyilván pl egy MS SQL adatbázist sem tudunk debianról üzemeltetni...
Minden rendszernek vannak előnyei és hátrányai. Felhasználói szempontból lényeges a biztonság növelése és a sebezhetőség csökkentése, mindemelett egy gyors és stabil munkakörnyezetre van szükség. Erre a linux talán alkalmasabb (felépítéséből és működéséből adódóan). Természetesen ott sincs kolbászból a kerítés, tehát apróbb buktatókba itt is ütközhetünk (lásd a fentebb lévő driveres gond) de mindenre van megoldás és szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk windowsra felrakni egy olyan drivert ami nem támogatott. Sőt, volt hogy virtuális gépre xp-t kellett raknom, feltelepítenem (win7-en bezáródott rögtön) szóval xp-n kihámozni belőle az ini fájlt majd win7-re felmásolni és kézzel betallózni a drivert. Pedig a windows az elvileg "felhasználóbarát".
Szóval minden rendszer esetén lehetnek problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!