Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Erre a gépre melyik op....

Erre a gépre melyik op. Rendszert telepitsem?

Figyelt kérdés

4GB DDR3 ram

Intel celeron G555 2 mag 2.7GHz vagy 2.4

Intel HD Graphics integralt video kartya

Internetre video vagasra munkara lenne a gep melyik rendszer futna a legjobban, stabilabban es gyorsabban rajta?

2015. nov. 19. 15:40
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Ma este megyek haza es akkor leirom ha jol tudom intel linux graphics driver 1.2.1
2015. nov. 22. 11:35
 32/45 A kérdező kommentje:
intel-linux-graphics-installer_1.2.1-0intel2_amd64.deb ezt töltöttem le az intel oldaláról "intel celeron" processzorokhoz
2015. nov. 22. 18:25
 33/45 anonim ***** válasza:

verzió stimmel? 14.04-es xubuntu van?

[link]

innen töltsd le a 14.04-hez valót

majd:

találsz egy fájlt /etc/lsb-release néven. rendszergazdai jog kell a módosításához, de azt javaslom, először másold le..

tehát:

sudo cp /etc/lsb-release /etc/lsb-release.backup

gksudo gedit /etc/lsb-release

módosítsd erre a tartalmát:

DISTRIB_ID=Ubuntu

DISTRIB_RELEASE=14.04

DISTRIB_CODENAME=trusty

DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04 LTS"

és utána próbáld meg elindítani a telepítőt! :)

2015. nov. 22. 23:55
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

Nem ertem miert kinozzatok az emberket!

En megmondtam mar az elso oldalon hogy a linux szinte semmire nem jo, a fejedre is allhatsz akkor sem lesz belole normalisan hasznalhato asztali gep.

2015. nov. 23. 21:12
 35/45 A kérdező kommentje:
Hat sajna en nem programozni akarom a rendszert hanem hasznalni. Driver a 15os verziohoz volt mondom jo akkor frissitsuk fel oran at probaltam de mindig hiba lett a vege gondoltam akkor telepitsuk ujra az ujra az egeszet hat pendriveot formazni se tudtam rendesen kb elegem lett. Melyik windows lenne jo?
2015. nov. 23. 21:58
 36/45 anonim ***** válasza:
#34.Akkor nekem miért működik normálisan?A feltelepítés kb fél óra volt,a csomagok feltelepítése és a személyre szabás 20 perc(a driver-ek meg alapból benne volt a kernelbe).És a rendszert már lehetett is használni.De ez nem csak nálam van így.Attól hogy még te utálod(azt gyanítom hogy te még sosem használtad,csak egy Windows fan vagy)lehet jó rendszer.
2015. nov. 23. 22:04
 37/45 anonim ***** válasza:
Kérdező:Írd le hogy milyen IGP-d van pontosan,nem menekülni kell a Linux-ról hanem a gondokat meg kell oldani.Ez Windows-nál sincs másképpen,de ott a megoldás az újratelepítés,meg ha nem támogatott a hardware-ed ugyan úgy nem találsz driver-t rá.
2015. nov. 23. 22:07
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

#34 Attól, hogy nem értesz hozzá, még lehet jó!

Kérdező! Nem kell semmit sem programozni!

Nem tudom pontosan melyik verziót töltötted le a Xubuntu-ból csak feltételeztem hogy az LTS (hosszú támogatású) verziót és ehhez írtam le a megoldást!

A probléma abból származik, hogy a driver (ami egyébként jó és működik) ellenőrzi a rendszer NEVÉT. Szándékosan, mert nem minden rendszer támogatott. Ez windows esetében is szopás, mikor nincs új rendszerhez driver és a régivel kell megerőszakolni a rendszered.

Itt a Xubuntu volt a rendszered neve, a driver pedig csak Ubuntu-hoz lett kiadva. Amiatt a driver úgy érzékelte, hogy a rendszer "nem támogatott". Ezért írtam le pár lépésben, hogy hogyan tudod számára a rendszer nevét megváltoztatni és onnantól már gond nélkül menni fog. :)

Ennyi kellemetlenségbe egyébként windows alatt is ütközhetsz. Nekem a win8-as pendrivejaimmal nem lehet bootolni (kifagy a bios tőle, mióta win8-at telepítettem róla). 3 pendrive sérült így meg, és nem értem az okát.

2015. nov. 23. 22:30
 39/45 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, én nem kommentelek ide többet mert a linuxnácik lepontozták mind a két beszólásomat. Ez ay utolsó. Bocsi.

Windows 7-től felfele bármelyik, nálam jol megy a Windows 8.1 is, állitólag a Windows 10 még annál is jobb.

2015. nov. 24. 16:38
 40/45 anonim ***** válasza:

#39 A "beszólást" valóban lepontoztuk, mert ökörséget mondtál. Akkor is ez lett volna az eredmény, ha azt mondod, hogy a windows semmire sem jó!

Minden oprendszernek megvan a maga helye a piacon és mindegyik sokrétűen alkalmazható. Nyilván pl egy MS SQL adatbázist sem tudunk debianról üzemeltetni...

Minden rendszernek vannak előnyei és hátrányai. Felhasználói szempontból lényeges a biztonság növelése és a sebezhetőség csökkentése, mindemelett egy gyors és stabil munkakörnyezetre van szükség. Erre a linux talán alkalmasabb (felépítéséből és működéséből adódóan). Természetesen ott sincs kolbászból a kerítés, tehát apróbb buktatókba itt is ütközhetünk (lásd a fentebb lévő driveres gond) de mindenre van megoldás és szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk windowsra felrakni egy olyan drivert ami nem támogatott. Sőt, volt hogy virtuális gépre xp-t kellett raknom, feltelepítenem (win7-en bezáródott rögtön) szóval xp-n kihámozni belőle az ini fájlt majd win7-re felmásolni és kézzel betallózni a drivert. Pedig a windows az elvileg "felhasználóbarát".

Szóval minden rendszer esetén lehetnek problémák.

2015. nov. 24. 23:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!