Vettem egy ACER ASPIRE ES1-711G - N3540 laptopot Linux operációs rendszert adtak hozzá, hogy telepítsem fel?
Aztán Win 8.1-et akarok rárakni, még a bios-t se tudom behozni, mert máris a Linux-nak a Bootolását mutatja, bele raktam a Linux DVD-t és bootoltam DVD-re és ezt adja ki:
The complete license terms can be found in the root directory.
Please tipe "less/gpl" and "less/copyright" to view.
If the system does not get any action every 15 minutes, the system will auto shout down.
Nemtudom mit csináljak. Segítsetek!
Mivel törvényben megvan határozva, hogy minden eladott komplett gépen (összetelt állapotú) kell lennie operációs rendszernek. Hogy a laptop ára ne tartalmazza a Windows licens-ét, így ingyenes linux-ot tesznek fel rá, hogy ne növelje az árát.
Mivel a Linux is egy operációs rendszer, ugyanúgy viselkedik mint a Windows rendszer indításnál. A gép lefuttatja a bios-t, majd elindítja a boot listát és az adott eszköz bootolbe, ahol talál valamit.
Nos neked a bios-t kell úgy módosítani, hogy az legyen a Lemez meghajtó a HDD helyett.
BIOS válogatja, hogy mivel tudod előhozni
- F1
- F2
- F8
- F12
- DEL
De ezt úgy is írja, pár pillanatra. Ha lekéstél, kezd elölről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!