Manjaro Linux milyen háttérrel rendelkezik?
Arch alapú disztrót keresek, de nem tudom milyen programháttérrel rendelkeznek.
Arch-ot szeretnék, de sajnos béna vagyok hozzá és nem tudom egyedül fölrakni:( Ezért kerestem pár olyan rendszert ami Arch alapokon is nyugszik, de Grafikus a telepítése.
Meglepődtem, mikor láttam a distrowatch-on, hogy elég méltóságos helyet tölt be az egyik, az említett Manjaro, a TOP 7. helyen.
Tehát az érdekelne, hogy mennyi, és milyen programokra számíthatok egy Arch alapú rendszer esetén?
Debianos programok mennyiségét szeretném látni magam előtt, olyan rendszereket keresek, amiket bátran ajánlhatok átlag felhasználóknak és a használatuk folyamán NEM szorulnak folyton segítségre.
Természetesen most ARCH kategóriában, hisz Debian, Ubuntu, Redhat... rendszereket már próbáltam.
Ha vannak tapasztalatok, akkor a
- Netrunner is érdekelne. (Elvileg Kubuntu, Debian, Manjaro alapú, de nem tudom, hogy ez mit takar)
- Antergos i686 - és elvileg csak GNOME keretrendszerű.
Szerintetek ez mennyire futna egy régi gépen?
Pentium 4 - 3Ghz HT- proci, 1 GB ram és integrált VGA. (Red Hat Gnome az szinte folyton ki crashelt, de Red Hat-al nincs sok jó tapasztalatom gépigény tekintetében.)
Előre is köszönöm az értelmes, érdemleges válaszokat, amik a KÉRDÉSEIMRE irányulnak és nem mellébeszélések.:)
Debian parancsokra lesz mostanság szükségem a vizsgámhoz.
Arch-nál Pacman csomagkezelő van, ott teljesen mások a parancsok.
Bár így belegondolva a keretrendszerek mellé mindig jár egy terminál is.
De elég kezdő vagyok, nem tudom, hogy a "sudo"-s terminál mennyire kompatibilis az arch-al.
Sajnos a telepítés sem sikerült Arch-nál... (Béna)
Még vár rám 1-2 debianos rendszer aztán megpróbálkozok a Manjaroval.
Ha a manjarot be tudom fogadni, akkor talán tudom addig gyakorolni, hogy végül Archoskodhassak.
Nem tudom, hogy ez rossz tulajdonság-e, de nem csak nézni szeretem a monitort. És remélhetőleg az igényeim sem maradnak a JÁTÉK és a GOOGLE szintjét, így hát nagyon fontosnak tartom a csomagok mennyiségét.
Szeretnék Linuxon videovágással, hangszerkesztéssel és egyéb dolgokkal is foglalkozni, tehát ilyen programokra is szükségem lesz.
Debian környezetben (Ubuntu, Linux Mint)
eléggé megvagyok elégedve a programok kínálatával:
Kedenlive, Audacity, egy Wine, hogy azért ne unatkozzak ha épp nincs kedvem semmihez...stb.
Azért reménykedem abban, hogy Arch környezetben is megtalálom a jó programokat.
Nagyon profi akarok lenni.:(
Tanulással viszont nem holnap fogom telepíteni az Arch-ot.
De nem adom fel. Linux-Linux egyszer majd mindenre rájövök, csak idő kérdése, hogy végül az Arch-ot is meghódítsam.
Valahogy így fog kinézni, de még mielőtt értenék hozzá azért szeretnék egy pillantást vetni rá.
"A kíváncsiságomat csak az étvágyam múlja felül"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!