Kb milyen szintű képzettség kell ahhoz hogy valaki fel tudjon törni egy honlapot? Bővebben lent.
Mivel a napi 8 óra munka mellett nincs semmi más dolog ami érdekel elkezdett érdekelni a biztonságtechnika tesztelés.
Arra lennék kiváncsi hogy én mint képzetlen és nem ismerve egyetlen programnyelvet sem, autodidkta módon mennyi idő alatt jutnék el olyan szintre hogy hogy pl weboldalon kicserélek egy képet egy autóról egy kecskére.
Vagy hogyan tudnák feltörni egy gmail -es email cimet?
Nem kárt okozva cask érdekel a porgramozás de már tul öregnek érzem amgam ahhoz hogy belekezdjek.
23 éves vagyok és eddig nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. Persze alapvető ismereteim vannak de azok elhanyagolhatóak.
Szóval ha van itt az oldalon olyan emberke aki tudna abban segíteni ráterelni az ösvényre hogy milyen irodalmakat érdemes olvasni illeve milyen programnyelveket kell megtanulni azt nagyon megköszönnén.
Tudom hogy egy hacker rengeteg tudás birtokosa és gondolom korán kezdik az egészet. Ezért is vagyok kicsit elkeseredett hogy már késő.
Persze nincs a terveim kösz olyan hogy jaja most feltöröm XY Multi cég Ügyvezető igazgató levelezését. Cak ilyen kis trükkök amiket ki lehet legálisan használni.
Egyébként priviben ismerkednék olyan emberekkel akiknek van kedvük segíteni.
Jah és még annyi hogy angoltudásom erősen alsőközepes. Szóval a komolyanbb angol szakirodalom nehézséget okozna. Igy gondolom előbb az angolt kéne egy erős közepes szintre hozni.
Utána mit HTML? PHP? python?C?

Miért van az, hogy minden vérpistike csak kárt okozni akar, alkotni nem?
Ti azok a fajták vagytok, akik 5 évesen a homokozóban is csak mások várát romboltátok le?

Nagyon sok köze nincs a programozáshoz, inkább a szerver/gép leggyengébb komponensét használjuk fel arra, hogy valamilyen kártékony programocskát feltöltsünk és azt lefutassuk, ezek általában átadják a vezérlést a hackelő számítógépének, így tudunk adatokat letörölni, kicserélni...
A legegyszerűbb példa, amit szinte bárki megtud csinálni, hogy ping kérést küld a routerre vagy a gépre folyamatosan(-t) és mondjuk 20db ablakban egyszerre van ping kérés, az így okozott csomagok halmaza megbénítja a gép kapcsolatát és így mások nem tudják elérni/ lassan tölt be az oldal. Az alapvető közepes kategóriás szerverek/routerek is fel vannak készítve ezekre a kapcsolatokra, kérésekre, így a pinget elutasítják. Igaz nem hackelés, de azért hasonlít hozzá
Ajánlom figyelmedbe a következő videókat (etikushackerek):
https://www.youtube.com/watch?v=PY7qWHSoG28
jaj félreértés ne essék épp ellenkezőleg, mér irtam is hogy IT biztonság technika érdekel.
Hogyan lehet kivédeni egy támadást. Megoldani egy problémát.
Engem nem csak a hackerlés érdekel Hanem a programozás is.
Azt szeretném ha lenne egy weboldalam és tudnám programozni védelmet felállítani stb. Nem célom Másoknak kárt vagy busszúságot okozni.
A NULLÁRÓL akarok Tanulni Fejlődni kódokat, programokat irni, ennyi. Az más dolog hogy ha ezekeben jó vagy rosszra is használhatod.
A Példákat amiket irtam csak példa volt.
Tehát akkor ti mivel kezdenétek?
Ezek úgy olvastam fontosak ezen kivűl?
2 év alatt meglehet?
HTML
PHP
MYSQL
C/C++

"de már tul öregnek érzem amgam ahhoz hogy belekezdjek.
23 éves vagyok" :DD
Én 35 is elmúltam, amikor az első programnyelvet kezdtem tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!