Érdekes hasonlóság menekültügyben / bevándorlásnál: Hogy is várjuk el hogy a magyarokat befogadják Nyugaton, ha mi sem tudjuk elfogadni hogy a szírek, és más főleg mohamedánok Csak! átvonuljanak az ország területén?
Ahogy a szír, afgán bevándorlókat nem szeretik a magyarok, úgy a Londonba, Bécsbe, Berlinbe kivándoló, munkátkereső magyarokat sem szerethetik az ottélők.
Másfelől tényleg azok hagyják el Magyarországot akik nyelvet beszélnek és jól kvalifikáltak, tehát a bevándorlók is valószínűleg ilyen képességekkel rendelkeznek (felnőttek részéről írom).
Ez még mindig nem kívánságműsor, hogy azt teszik, amit csak akarnak. Törvények mindenkire vonatkoznak. Te se utazhatsz legálisan külföldre iratok nélkül.
Ha valaki munkát akar vállalni, akkor annak megvan a lehetősége és a legális folyamata. De nem az, hogy menekültnek adjuk ki magunkat.
En neked ehhez egy sokkal jobb példát mondok neked.
34 éves vagyok, és 8 éve élek Németországba aki egy iszonyat bofogadó nép.
Azon gondolkodtam, hogy amíg Mo-n éltem a magyarok mindig is ilyenek voltak mint most. Ha valki erdélyi magyar volt, csak úgy emlegették egy negatív hangvétellel, hogy a román... Ilyen sok volt, pl a szomszéd srác erdélyi lányt vett el, ö volt a román k u r v a...(egy tisztességes lány volt, de a kisváros mindig lenézte), aztán csak azt hallottam, hogy a zsidók milyen rosszak, a németek kihasználnak és lenéznek mindenkit, az angolok koszosak, és még sorolhatnám. Azt hittem ez egy egészséges féltékenység csak.
De kikerültem Németországba, elején kicsit féltem, de azt vettem észre, hogy mindenki pozitívan fogad, soha senki nem rekeszt ki, söt most már mély baráti kapcsolatok vannak de sehol senki nem szidja a külföldieket, max magát az embert. De olyan nem volt hogy az a másik bunkó mert török. Max azt mondják hogy az az egy ember olyan bunkó...
De jobb példa. Vidéki városbol származom, de Pesten tanultam. Bunkó Pestiek, és a paraszt vidékiek ment mindig mindenhol...
Ezzel értettem meg, hogy a magyar még saját magát is utálja, mást semmi esetre sem fog szeretni.
"Béci! A magyaroknak akkor sem kellenének a menekültek, ha iratokkal jönnének. Az elutasításnak nem az iratok hiánya az oka."
Ezt valószinűleg sosem fogjuk megtudni.
Én itt egy dologra irányítom rá a figyelmet: ha Te nem tudsz befogadni mást, hogyan várod el hogy téged befogadjanak?
Ebben nagyon van mit tanulni a magyaroknak.
Egy egész politikai kampány használta ki ezt a negatív tulajdonságunkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!