Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Érdekes hasonlóság menekültügy...

Érdekes hasonlóság menekültügyben / bevándorlásnál: Hogy is várjuk el hogy a magyarokat befogadják Nyugaton, ha mi sem tudjuk elfogadni hogy a szírek, és más főleg mohamedánok Csak! átvonuljanak az ország területén?

Figyelt kérdés

Ahogy a szír, afgán bevándorlókat nem szeretik a magyarok, úgy a Londonba, Bécsbe, Berlinbe kivándoló, munkátkereső magyarokat sem szerethetik az ottélők.

Másfelől tényleg azok hagyják el Magyarországot akik nyelvet beszélnek és jól kvalifikáltak, tehát a bevándorlók is valószínűleg ilyen képességekkel rendelkeznek (felnőttek részéről írom).

2015. szept. 11. 10:45
1 2 3
 11/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
Hozzátenném: általában aki kevésbé befogadó (pl én), az kevésbé is vágyik a gazdagabbnak tűnő nyugatra dolgozni. Így én aztán senkitől sem várom el, hogy engem befogadjon. A németeknek meg ha kellenek, akkor hajrá. Vannak és lesznek is elegen, vihetik mindet. Még bónuszt is küldenék nekik, ha lehetne.
2015. szept. 11. 16:02
 12/22 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
Béci! Dehogyis nem. Kérdezd meg magadtól, hogy akarod-e, hogy azok a menekültek, akik papírokkal jönnek (vannak ilyenek is) ittmaradhassanak!
2015. szept. 11. 16:25
 13/22 anonim válasza:

Ha be tudnánk fogadni másokat, valószínűleg nem lenne szükség arra, hogy minek fogadjanak be. Ha Magyarországon olyan lenne a megélhetés mint a németeknél, akkor a magyarok se akarnának kimenni oda dolgozni.

Egyébként a vallási és kulturális különbségek miatt könnyebben efogadunk egy másik európait, mint egy szír vagy afgán bevándorlót, de szerintem ezzel a többi ország is így van.

2015. szept. 11. 17:30
 14/22 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
A szíreknél jelentős a keresztény kisebbség, de a bevándorlást ellenzők egyikétől sem hallottam, hogy a keresztények maradhatnának.
2015. szept. 11. 17:45
 15/22 anonim válasza:

A bevándorlókról van szó nem a menekültekről, ha jól tudom. Egy bevándorló dolgozni jön ide, ismeri legalább az egyik európai nyelvet és alkalmazkodik az országhoz, ha nem akkor az ország lakosai valószínűleg neki se örülnek.

A menekültek a háború miatt jönnek ide, amíg az ottani helyzet nem rendeződik, nem dolgozni és itt élni. Ezért a két dolgot összehasonlítani nem érdemes.

Egyébként azokkal a menekültekkel nincs is baj, akik tényleg a háború, miatt ideiglenesen segítséget kérnek, de a többség aki átjött pont nem ebbe a kategóriába tartozik.

2015. szept. 11. 18:23
 16/22 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Béci! Dehogyis nem. Kérdezd meg magadtól, hogy akarod-e, hogy azok a menekültek, akik papírokkal jönnek (vannak ilyenek is) ittmaradhassanak!"

Velük az lenne a gond, hogy elvileg nem kapnák meg a menekültstátuszt, mert Magyarországra csak biztonságos országon keresztül érkezhetett. Life sucks. Amúgy ha rendesen, törvényesen jön, akkor még lehet belőle normális ember is. De még ha nem menekültként jön, hanem bevándorlóként munka miatt, azzal sincs bajom. Ilyeneket ismerek is, sőt viccesen jóval Orbán előtt megjegyeztem neki, hogy elveszi egy magyar elől a munkát. Oké, ő nem szír volt (ukrán, és nem a rosszarcú fajta). Sőt, a Ceausescu idejében Erdélyből átjött magyarokat is sokat ismerek és jóban vagyok velük. Érthetetlen módon velük pont azok problémáznak/problémáztak, akik most az arabokért odavannak.

2015. szept. 11. 18:36
 17/22 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

Szépen kikerülted a kérdésemet :)

Személyazonosító okmánnyal a zöldhatáron érkezô menekült keresztény maradhat?

Amúgy miért gondoljátok, hogy aki menekült, az nem akar dolgozni? Miért zárja ki egymást a kettő?

2015. szept. 11. 18:42
 18/22 anonim válasza:
Nem kikerületem ,csak nem értetted meg. Én azt is támogatom, hogy akár az iszlám MENEKÜLTEK aki ténylegesen az( elég kis %-át alkotja azoknak, akik jelenleg itt tartózkodnak) és akár az iszlám bevándoró, aki dolgozni jön ide és elfogadja az itteni életet(törvények, jogok, kötelegességek), azokkal nincs baj. Ahogyan a külföldi országokban sincs baj az ilyen magyarokkal.
2015. szept. 11. 18:55
 19/22 anonim válasza:

A személyazonosító okmánnyal a zöldhatáron érkezô menekült keresztényt be se kéne endeni, én se mehetek át a zöld határon egy másik EU-s országba, akkor akik nem is tartoznak az EU-hoz mért tehetnék ezt meg, vallástól függetlenül?

Nem zárja ki egymást, de azok a "menekültek", akik a kapott ételt is a kukába dobják, mert "szar" nem hiszem, hogy itt akarnának dolgozni. :D

2015. szept. 11. 19:02
 20/22 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"ma 18:55"

Nem neked volt a kérdés címezve, a megjegyzés sem neked szólt. Hacsak nem Béci másik énje vagy.

2015. szept. 11. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!