Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miben különbözik a webmester...

Beatrix555 kérdése:

Miben különbözik a webmester és a web-programozó képzettség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy miben különbözik a 2 fenti képzés, illetőleg az általuk kapott tudás? Azon kívül, hogy a w-pr (felsőfokú okj-s szakképzés)és jóformán egyetemen/ főiskolán oktatják, a másik pedig emelt szintű és szakközépiskolában is oktathatják, lényegében ugyanazt a tartalmat látom felfedezni, bár nem értek hozzá. Ha fősulin vagy egyetemen tanulnám akkor előző majd 800.000 ft-ba kerülne, a másik ennek töredéke árban. Mennyivel több tudást ad a proramozó mint a mester? Ad egyáltalán többet? Ha igen miben? Nem tudom elválasztani a kettőt, és így fogalmam sincs, nem tudom mérlegelni hogy melyiket lenne érdemes választani. Ahogy nézegettem a többi okj-s informatikus képzéseket (gazd. informatikus, ,műszaki informatikus stb... szinte egy egy modulban térnek el egymástól, jóformán mind ugyanazt a végzettséget vagy tudást adja csak más más néven.) Ugyanez lenne a helyzet a webmester és a webprogramozó között is? Úgy látom januártól a webprogramozót kiemelik és mivel felsőfokú szakképzés bár okj, de csak egyetemen főiskolán lehet majd tanulni, míg a webmester megmarad az eddigi helyén, a változás csak annyi lesz, hogy 1440 órában lehet tanulni illetve 2 éves képzésben.

Aki tud valami lényeges infót adni nekem a kérdésben, az kérem írja le, mert nem tudok dönteni, és akárhogy nézem nem látok köztük jelentős különbséget, csak azt, hogy az egyik papíron magasabb szintű ( 54 helyett 55-ös kód, azaz felsőfokú szakképzés és nem emelt szintű mint a másik) De lényegében, a kapott tudás gyakorlati hasznában ugyanaz mind a kettő. Vagy tévedek?

2012. szept. 24. 11:33
 1/4 csigarena ***** válasza:
100%

3 dolog:

1.Hol tanulnád?Ez az okj nagyon egyforma kéne hogy legyen mindenhol.De nagyon nem az :)

2.Elvileg valóba nincs különbség,simán lehetne a kettő egy.A web programozó azért kell hogy értsen a programozáshoz weben és más fejlesztői környezetben,kliens oldalon (hogy miket az attól függ mennyit szolgáltat az iskola [1.pont],milyen szorgalmas vagy[3.pont]).A webmester tényleg főleg szerver oldali prog.-al foglalkozik

3.Mennyire vagy szorgalmas,mennyire érdekel.Marha sokat számít mennyire jársz utána dolgozol magadtól stb.Az iskola csak irányt mutat és segít de nem préseli beléd :D

Én wpr-t végeztem de lusta voltam,az oktatás színvonala sem volt jó így most Desiger vagyok :D

2012. szept. 24. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:
A Pécsi PTE Pollackot néztem ki mint egyetemet, de ott 800.000 ft lenne minimum a képzés díja. Néztem ELTE-t is, de ott valószínű nehéz lehet a matematikai statisztika, így inkább azt nem vállalnám.Webmestert gyakorlatilag akár az Atalantánál, akár más képzőnél lehet tenni, pl Számalknál is.
2012. szept. 25. 07:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja, még annyit, hogy most elkezdtem egy gazdasági informatikust (ingyenes lehetőség volt, kihasználtam, de továbbfejlődés miatt kéne valami még hozzá :) ) Bár épp tegnap azt hallottam, hogy a gazdasági informatikus képzésen többet tanítanak mint a webmesterin, azaz mintegy magába foglalja azt a tudást is. Hát majd kiderül két év alatt. Viszont mellette párhuzamosan akár el is lehetne kezdeni egy web-programozót, ha megéri.
2012. szept. 25. 07:24
 4/4 csigarena ***** válasza:

Én itt mindkettőt megtaláltam:

[link]

2012. szept. 25. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!