Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha programozó szeretnék lenni...

Ha programozó szeretnék lenni mik a feltételek?

Figyelt kérdés

Általános gimnáziumba járok, 10-es vagyok, és még csak most van informatika óránk. Ecdl vizsgám van, és matekból a 4-est el szeretném érni év végén. Meg egész 12-ig. Felsőfokú angol még a cél meg középfokú német. Ezek elegendőek ahhoz hogy felvegyenek valamilyen főiskolára/egyetemre ahol ezt tanulhatom? Vagy min kellene javítanom, vagy mit tegyek még hozzá, hogy sikerüljön?

Még azt szeretném, hogy úgy lehet-e programozóként dolgozni, hogy otthon csinálom, csak elvállalom vagy hogy is mondjam, megbíznak a munkával, és majd átutalják a pénzt? Úgy gondoltam, hogy elvállalom 1 külföldi cég munkáját(mivel ott jobban keresnek nem?) és akkor én azt itthon megoldom. Tehát?:D

2012. szept. 6. 15:58
 1/3 anonim válasza:

Én 9.-es vagyok de nekünk szerencsére van heti 5 infónk :)

Nem értek még annyira hozzá, de apukám ilyen téren végzett és mivel nekem is a programozásra fáj a fogam, állandóan őt nyaggatom.

Ha nem kifejezetten műszaki és infós suliban vagy, akkor javaslom, hogy kezdd el külön tanulni a programozást. Könyvtárak, könyvesboltok egész hada áll rendelkezésedre. Aztán rengeteg oktatás van a neten is, bár a külföldiek jobban megbízhatók. Jómagam a Turbo Pascalt ilyen módon tanultam meg és már nem is alapszinten tudom használni. Jelenleg a Javát tanulom könyvtári könyvekből :)

A felsőfokú angol az mindenképp előnyös, a középfokú német is elég. Matematika mellett pedig a fizika az ami fontos, és nem árt ha eléred az 5-ös átlagot.

A kérdés utolsó fázisára nem tudok pontosan válaszolni. Maximum úgy működne, hogy egy bizonyos program bizonyos részét megírnád de ilyen biztosan nincs :). Munkát kell vállalnod valamilyen informatikai cégnél, de otthon ülve nem működik. Apám példáját látva biztosan nem :P

2012. szept. 7. 19:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát, mindenesetre köszönöm, múltkor azt olvastam, hogy van ilyen, hogy otthon vállalom el. Na mindegy majd kiderül, ha eljutok odáig.
2012. szept. 7. 21:30
 3/3 anonim ***** válasza:

"Maximum úgy működne, hogy egy bizonyos program bizonyos részét megírnád de ilyen biztosan nincs :)."

CSAK ilyen van

2013. jan. 16. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!