Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell Windows 7ről...

Hogyan kell Windows 7ről Windows XPre telepíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég kezdő vagyok ezen a téren, sosem telepítettem még operációs rendszert, sőt egyáltalán nem is értek hozzá, de szeretném megpróbálni. Eddig mindig szervízbe. szaladgáltam, ami elég drága és nincs kedvem hozzá

Windows 7esem van jelenleg és vissza akarok váltani XPre. Ahogy tapasztalom vírusos is a gép és ahogy hallottam újratelepítéssel véglegesen megoldódna ez a probléma. A helyzet az hogy a 7 nem jött be sehogyan sem, de ez most lényegtelen is.

Az lenne a fő kérdésem hogyan kell nekifogni, mit kell csinálni?

Köszönöm.

2015. júl. 26. 21:33
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
És honnan kell letölteni a megfelelő operációs rendszert?
2015. júl. 26. 21:36
 2/21 Komplikato ***** válasza:

Hát letölteni ELVILEG az MSDN-ről, de ugye ott is csak VISTA-tól vannak fent, meg a régebbieket elég nehéz elérni, tehát legálisan sehogy.

Másrészt jó lenne ismerni a gép adatatot, csak mert egy rakár hardverhez nincs és nem is lesz XP driver, egy csomó dolgot az XP nem is tud kezelni.

Az meg egy vicc, hogy XP újratelepítés oldaná meg a vírus problémát, mivel lehet virusos is másrészt XP SP3 összes javítással is egy átjáróház biztonságilag. W7 meg bekapcsolt UAC-al, tűzfallal és vírusirtóval nem lesz virusos csak ha a T. user valamelyiket kikapcsolja és minden szemetet feltesz.

2015. júl. 26. 21:42
 3/21 anonim ***** válasza:
Inkább futtass le egy malwarebytes-t és egy avast-ot. XP már 13 éves rendszer és sérülékeny, nem kéne erőlködni vele hacsak nem valami nagyon gyenge géped van.
2015. júl. 26. 21:46
 4/21 anonim ***** válasza:

A Windows-t nem csak letölteni kell, hanem megvásárolni hozzá a licencet, pl. egy számítástechnikai szaküzletben. A Microsoft ma már mind lemez, mind letöltés formájában elérhetővé teszi a telepítőkészletet. Ellenben vannak ingyenes operációs rendszerek is, mint például a különféle Linux disztribúciók, pl. Ubuntu. Letöltés esetében ki kell írnod a lemezképet lemezre egy arra alkalmas lemezíró szoftver segítségével, vagy ha az adott rendszer támogatja, akkor pendrive-ra.

A lényeg az, hogy mindkét esetben lesz egy lemezed vagy pendrive-od, licencdíjas rendszer esetén a rendszer használatára jogosító licenc, valamint egy telepítési/frissítési dokumentációd, amely azt is tartalmazza, hogy milyen számítógépekre telepíthető. Ez a dokumentáció minden esetben elérhető az adott operációs rendszer vagy rendszert forgalmazó gyártó hivatalos honlapján, vásárlás esetén gyakran mellékelik nyomtatott formában is. A rendszer telepítését vagy frissítését az ezen dokumentációban leírtak szerint kell elvégezni.

2015. júl. 26. 21:50
 5/21 A kérdező kommentje:

A win 7 nem vált be, már frissen is akadozott rajta minden, sok program nem válaszol. Nem tetszik és hamar bekapott jó sok vírust. Az XP-t akarom visszarakni. Vírusirtóval is próbálkoztam semmi haszna nem volt.

Mindegy, nem erre voltam kíváncsi, majd megoldom máshogy.

2015. júl. 26. 21:52
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4es.
2015. júl. 26. 21:53
 7/21 anonim ***** válasza:
Leformázod a gépet tisztára és felteszed az XP-t. Nincs más lehetőséged. Downgrade-lni azaz visszafele telepíteni nem nagyon lehet XP-re.
2015. júl. 26. 22:04
 8/21 anonim ***** válasza:

...aztán jön nemsokára a köv kérdés: "Win7-et lecserérltem xp-re és se wifi, se hang nincs, mit tegyek?"

valószínűleg drivereket sem fogsz rá találni.

milyen gép?

2015. júl. 27. 08:54
 9/21 A kérdező kommentje:
Nem kell a kérdésemre válaszolni, dehogy kell.
2015. júl. 27. 11:27
 10/21 anonim ***** válasza:

ha nem adsz meg elég infót, senki sem fog tudni segíteni. írd már meg tökfej, milyen a gép, aztán itt nagyon sokan mwgnézzük neked szivesen, van-e hozzá xp driver. ha nincs, teljesen fölösleges foglalkozni vele, mert lesz egy xp-s teljesen működésképtelen géped.

szóval neked kéne válaszolnod, aztán rákeresünk neked.

2015. júl. 28. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!