FreeBSD-t, Ubuntu Linuxot vagy Solarist (Openindiana) érdemesebb-e használnom?
Ubit már ismerem ,csak iszonyatos neki a hardverigénye így váltanék. Néhány kérdés a FreeBSD-ről és Solaris-ról:
Megfeleőbbek -e hétköznapi felhasználásra mint a Linux ?
Telepíthetők -e rájuk a megszokott GUI-k ?
+ néhány fontos szoftver:
felület: icewm
böngésző: midori
iroda: abiword , gnumeric , prezi (online)
multimédia: gnome player
grafika: mypaint
És ennyi , ezek bőven kimerítik az igényeim , szóval ha ezeket tudják akkor megfelelnek nekem.
Most nem tudom, hogy igazából neked az ubuntuval, mint oprendszerrel van gondod, vagy az Unity-val és Cinnamon-al, mint viszonylag erőforrásigényes asztali környezettel?
Ha "kalandozni" akarsz a disztrók között, nézd meg a distrowatch.com -ot és válassz ki egy neked tetsző disztrót.
Azonban, ha csak annyi a bajod, hogy a géped nem bír el a Unity-vel vagy a Cinnamonnal, akkor egyszerűen telepíts egy új asztali környezetet és használd azt!
Én pl Xfce-t használok, semmi probléma nincsen vele, betonstabil a Linux mint-en is és Ubuntu minimal fölé egyedi telepítéssel felhúzva is. Egy igazi rugalmas, de könnyűsúlyú asztali környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!