Linux kliensek menedzselése távolról?
Mostanában egyre több ismerős gépére teszek linuxot. Milyen módszert javasoltok a távoli segítségnyújtásra?
Jó lenne ssh hozzáférés illetve vnc is (bár ha előbbi megoldott akkor az utóbbi sem probléma ugyebár). Valami vpn-es dologban gondolkodok, de hogy lehetne ezt egyszerűen és biztonságosan kivitelezni? Ti hogy oldanátok meg?
Landscape-t nem ismerem, de ha jól látom fizetős. Ingyenes megoldásra lenne szükség, mert személyes használatról van szó. 5-10 gép és nem kapok érte fizetést... :)
Egyébként innen szedtem le a teamviewert de nincs belőle rendes linuxos verzió. Valójában a windows-ost telepíti fel és beállítja hozzá a wine-t. :(
kikerestem:) így hívja meg:
exec wine "c:\TeamViewer\TeamViewer.exe"
szóval tényleg a windows-os program :) egyébként működik, végső esetben ezt használtam eddig is, de jobb lenne ha ssh-n hozzáférnék és akkor onnantól kezdve tudok telepíteni is, frissíteni is távolról anélkül hogy épp be lenne jelentkezve, de ha szükséges akkor ott lenne a vnc is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!