Melyik linux disztribúciót használsz?
A legfrisebb LTS Ubuntu-t, elsősorban otthoni felhasználásra (amatőr képszerkesztés, internet, e-mail kliens, dokumentumkezelés, zene, videó), másodsorban szerver feladatokra (localhostban weboldalak "üzemeltetése" PHP és SQL alapokon, git repo) és fejlesztői gépként (UML, adatbázis kezelése, forráskódok szerkesztése).
Igazából mindenre használható egy Linux disztribúció, ma már játékok terén sem annyira korlátozott. Én jobban szeretem, mint a Windowst, bár elég nehéz tud lenni az átállás.
windows a fő rendszerem(mert kell az iskola miatt is + nem támogatja a hardvereimet sajna :S, de legalább erős annyira hogy virtuálisan használjak 1-2-őt egyszerre)
mit használok?
mindent, amihez kedvem támad hirtelen, általában lubuntu és az alap ubuntu, de újabban bejött a kubuntu
Asztali gépemen Debiant (Jessie) KDE-vel.
Netezéshez: Iceweasel , Opera , Tor, Srware Iron.
Irodai munkára: Libreoffice, Google Drive (bár ez online)
Képszerkesztés: Krita , Gimp, mypaint
Kommunikáció: Viber
Videoszerkesztés: Lightworks , Kdenlive, Blender
Médialejátszók: Amarok , VLC, Minitube
Játékhoz: Steam
Laptopon valahogy jobbnak találtam a Kubuntu 14.04-et (hiába a Debian KDE-re épül), a használt szoftverek megegyeznek a Debian-nál leírtakkal.
UHU Linux 1.2 és 2.1 rc2, Magyarubi 8.10, Ubuntu 9.10 és 10.04, Ubuntu Ultimate 2.6, Kiwi Linux 10.08 Linux Mint 9.
Most viszont Linux Mint 13 Mate és Xfce, valamint Linux Mint 17 Mate.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!