Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik linux disztribúciót...

Melyik linux disztribúciót használsz?

Figyelt kérdés
és milyen céllal? Otthoni felhasználásra, szerverre, vagy valami más célra?

2015. ápr. 9. 17:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Melyik linux disztribúciót használod, nem pedig használsz. Am Debian lxde, és Debian KDE, otthoni felhasználásra.
2015. ápr. 9. 18:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A legfrisebb LTS Ubuntu-t, elsősorban otthoni felhasználásra (amatőr képszerkesztés, internet, e-mail kliens, dokumentumkezelés, zene, videó), másodsorban szerver feladatokra (localhostban weboldalak "üzemeltetése" PHP és SQL alapokon, git repo) és fejlesztői gépként (UML, adatbázis kezelése, forráskódok szerkesztése).

Igazából mindenre használható egy Linux disztribúció, ma már játékok terén sem annyira korlátozott. Én jobban szeretem, mint a Windowst, bár elég nehéz tud lenni az átállás.

2015. ápr. 9. 18:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

windows a fő rendszerem(mert kell az iskola miatt is + nem támogatja a hardvereimet sajna :S, de legalább erős annyira hogy virtuálisan használjak 1-2-őt egyszerre)

mit használok?

mindent, amihez kedvem támad hirtelen, általában lubuntu és az alap ubuntu, de újabban bejött a kubuntu

2015. ápr. 9. 18:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Gentoo-t használok otthon, irodában, munkahelyen.
2015. ápr. 9. 22:26
 5/14 Tom Benko ***** válasza:
58%
Arch, iskolába dolgozatokat készítek, óravázlatokat, prezentációkat, hobbiból programozok, wikit szerkesztgetek, játszom.
2015. ápr. 10. 07:09
 6/14 Z0lcsi ***** válasza:
Debian, Mate felülettel. Itthoni felhasználásra. Ezen filmezek, netezek, filmezek, meg minden egyéb. Van windows is mellette arra az esetre ha kockulhatnékom támadna.
2015. ápr. 10. 07:20
 7/14 kovpet ***** válasza:
100%
Debiant mindenhol. Desktopon is, notebookon is meg szerveren is.
2015. ápr. 10. 08:51
 8/14 anonim ***** válasza:

Asztali gépemen Debiant (Jessie) KDE-vel.

Netezéshez: Iceweasel , Opera , Tor, Srware Iron.

Irodai munkára: Libreoffice, Google Drive (bár ez online)

Képszerkesztés: Krita , Gimp, mypaint

Kommunikáció: Viber

Videoszerkesztés: Lightworks , Kdenlive, Blender

Médialejátszók: Amarok , VLC, Minitube

Játékhoz: Steam

Laptopon valahogy jobbnak találtam a Kubuntu 14.04-et (hiába a Debian KDE-re épül), a használt szoftverek megegyeznek a Debian-nál leírtakkal.

2015. ápr. 10. 11:39
 9/14 László Próféta válasza:

UHU Linux 1.2 és 2.1 rc2, Magyarubi 8.10, Ubuntu 9.10 és 10.04, Ubuntu Ultimate 2.6, Kiwi Linux 10.08 Linux Mint 9.

Most viszont Linux Mint 13 Mate és Xfce, valamint Linux Mint 17 Mate.

2015. ápr. 11. 00:57
 10/14 Tom Benko ***** válasza:
@Z0lcsi: winen kockulni? Én Linen szoktam. (Már ha nem azt érted kockulás alatt, ami manapság divatos, hogy órákig nyáladzik valaki mindenféle idétlen játékkal.)
2015. ápr. 11. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!