Srabertiva kérdése:
Melyik Linux disztribúciót és hozzá milyen felületet ajánlanátok erős gépre?
Figyelt kérdés
7.7 GB RAM van a gépben
intel i7-es proci
2014. nov. 11. 13:36
1/9 Tengor válasza:
A disztró attól függ mennyire ért a kezelő hozzá. Én Ubuntut javasolnék.
Felületre KDE-t, azt mondják az a legszebb. Ugyanakkor személy szerint én XFCE-t tennék még ilyen gépre is, nekem az tetszik :)
2/9 anonim válasza:
Ez a gép bármit elbír, így csak az számít, hogy neked melyik tetszik. Ubuntu, Kubuntu, openSUSE, Mageia, Fedora mind szépek és jók, mindegyikhez nagy szoftverválaszték van.
Én személy szerint Kubuntut raknék rá.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , szerintem unityt kivéve mindegyik jó lesz nekem... hihetetlen hogy még egy ilyen gépen is lefagy , meg kiírja hogy küldjem ela jelentést a canonicalnak. KDE igényesnek tűnik:)
2014. nov. 11. 13:52
5/9 anonim válasza:
Meg az is szempont, hogy milyen könnyen lehet segítséget találni probléma esetén, ez pedig az Ubuntu/Debian alapú disztrók mellett szól. Ubuntu + KDE = Kubuntu.
7/9 anonim válasza:
Linux Mint KDE felülettel! :) Ha viszont nagyon-nagyon gyors gépet akarsz, akkor Crunchbang!! :) Alapjáraton 50MB ramot eszik és a procit szinte nem is terheli. Nekem is az megy i7-en. Nekem pont bejön a letisztult forma. de kinek a pap, kinek a papné. Próbálgasd őket Live CD/USB-ről és amelyik megtetszik.
8/9 anonim válasza:
Megtudom erősíteni az előttem szóló véleményét:) Nekem a laptopomon (szintén intel i7 és 8 GB ram) Linux Mint KDE van telepítve. Bár a Mint KDE és a Kubuntu majdnem ugyanaz , ettől függetlenül az előbbi szerintem jobban van összerakva , mivel nincs benne Muon , helyette a rendes Mint szoftverközpont és synaptic csomagkezelő van.
9/9 anonim válasza:
Én XFCE-t használok (Xubuntu) - bár a gép símán elvinne egy nagyobb erőforrásigényű ablakkezelőt, de inkább a megmaradt erőforrásokat hasznosabb célokra használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!