Mi lehet a baj a Linux Mint 17.1 installnal?
Nem kell net a telepítéshez. De először is telepíteni kellene nem csak lie módban játszani vele ;)
először nem kapcsolódtam a netre, akkor is ez volt, azért próbáltam kapcsolódni, mert azt hittem az a baj, hiszen azt írta a jobb eredmény érdekében kapcsolódjak
egyébként meg eltűnik a végén az install ablak és utána vana végteleln homokóra, nem hiszen hogy úgy kersesgélbe frissíéseket, hogí arról nem is tájékoztat
"Ha fekete képernyőn ott a kurzor, és tudod is mozgatni, akkor sikeresen feltepítetted, és még az x is működik."
De hogy indult el, ha nincs hozzá desktop session? Nem értem.
Mert? Az x.org az x server. Default kezeli a videokártyát + az egeret, oszt ennyi. Működik. Csak ma már senki nem használja a pure x-et, hanem felhánynak egy ablakkezelőt, még kényelmesebbek pedig egy desktop environmentet, amiben van "start menü", meg óra, meg billkiosztás váltó, stb.
Arch-on csapass fel egy matet pl., abban minden van, ami neked kell, mégsincs túlcsicsázva.
Ez okés, de alapból miért indul el az X szerver? :) Azt egy "alkalmazás" indítja, konkrétan a desktop. Az X az része a nyers disztrónak, de önmagában semmi értelme elindulnia, ha nincs mögötte valami kliens.
De én nem értek annyira hozzá, csak filózom. A leírás alapján olyan, mintha megszakadt volna a telepítés, nem egyszerűen csak hiányzik a desktop environment.
Na mindegy, nem vitázni akarok, mert amatőr vagyok. Csak járatom az agyam a kérdésen. :)
Nem, nem fordítva van ez. Az x.org a fő program, és ez indítja el majd a panelodat, órádat, ablakkezelődet, stb.
Simán lehet, h megszakadt a telepítés, de az előbb linkeltem, hogy mate-t hogyan tudsz pár copypaste paranccsal felvarázsolni arch-ra, és megkapod az általad "fő komponensnek" gondolt desktopot.
Ez úgy megy linuxon, ez a hierarchia, és indulási sorrend:
boot manager (grub) --> linux kernel --> init --> initscripts --> xorg --> desktop environment --> panel, óra, billkiosztás-váltó,firefox,skype,bármilyen grafikus program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!