Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Üdv, Mért a Wow a legnépszerűbb?

Üdv, Mért a Wow a legnépszerűbb?

Figyelt kérdés
azon gondolkoztam hogy az úgynevezett mmorpg-k műfajában a wow a legjobb... nos kiprobáltam egy párat egyáltalán nem ezt tapasztaltam ocsmány grafika gagyi játékélmény kevés kaszt ( mindegyik faj ugyanazokat a kasztokat tudja egyáltalán nincs kidolgozva semmi) és mégis azzal játszanak a legtöbben mármár istenítik mért?? honnan ez az igénytelenség?:D nekem rendszerint hányingerem van mikor kiakarom probálni a blizzard kiad vmi szar pecst ti meg ugyis örültök neki :D lehetetlen h ne teccedjen nektek MÉRT?
2010. febr. 3. 22:30
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
A kérdésre válaszolva azért lehet a wow a legnépszerűbb,mert a haverom avval játszik és a haverom haverja is meg annak a haverja is. Vannak mérföldekkel jobb játékok de mmo műfajban mintha státusz szimbólum lenne a wow. Nekem abszolút nem tetszik, mondhatni túl egyszerű a játékmenet és túl monoton. De azért vicces, hogy ez vita tárgya egy játékon összeveszni....
2010. febr. 4. 06:51
 22/34 anonim ***** válasza:

Amiben a WoW-ot utól lehet érni az a grafika. Az tényleg egy szar a többihez képest, de egyre jobb egyébként az is. De nem is emiatt van tizenmillió előfizetője.

Kevés a kaszt? Melyikhez értesz rendesen? Egyikhez sem? Akkor miért kevés?

Mennyi időt játszottál vele? 1 hetet? Mit csináltál ez alatt? A WoW nem arról szól, hogy 1-ről 80-ra felhúzol egy karaktert... Maga a játék 80-on kezdődik. Amikor elmész a legújabb, legnagyobb helyekre, és nem egyhelyben állsz és lősz/tankolsz/gyógyítasz, hanem figyelsz, célpontot váltasz, a többi 24 emberrel együtt teszed ami a szereped. Hiába vagy dd, ha közben több olyan feladatod van, ami nem a damage kiosztása. Hiába te vagy a tank és te kapod a legnagyobb gyógyítást, ha nem lépsz odébb 2-t, akkor meghaltál. Állj egymásra a másikkal. Mozogj 1 lépésen belül 2 másik emberrel. Fuss ide-fuss oda. Csapatmunka az egész. Persze lehetsz te a magányos harcos, csak nem sokra mész. Úgy tényleg élvezhetetlen a játék. Szóval a játékélmény megvan - annak, aki azt akarja, hogy meglegyen neki. A Lineage 2 "állok 1 helyben és fekszik a boss" típusú harcai lenne a játékélmény, mert gyakorlatilag semmit se kell csinálni benne???

PvP - Player vs Player. Melyik másik játékban van meg az, hogy tulajdonképpen nincs halhatatlan kaszt? Csak a megfelelő kaszt kell.

Hogyan használod a karakteredet? Adott egy karakter, ami ún. tisztán dd kaszt. Hogyan lehet az, hogy kb azonos felszereléssel az egyik játékos adott idő alatt kétszer annyi sebzést csinál, miközben az egyéb (feljebb már írtam) teendőit is elvégzi, mint egy másik játékos, aki még az egyéb dolgokat is csak nagyjából csinálja meg?

A patch meg általában jó dolgokat hoz. Mindig egy kis újdonságot, színt a játékba.

2010. febr. 4. 07:30
 23/34 A kérdező kommentje:
ez nem jo válasz hiszen a többi mmorpg ben ez ugyanigy van -.- 80 an kezdödik a játék lényege csak ott kivannak dolgozva a kasztok is itt meg majdnem minden faj ugyanazt tolja warrior mage stb -.- mindenki ugyanugy néz ki és ugyanazt tudja
2010. febr. 4. 14:13
 24/34 Hintalow ***** válasza:

Én nem vagyok sem Wow fanatikus, (nem játszottam még vele) de wow ellenző sem. De amit róla, és a sikeréről olvastam:

Gyenge grafika: ami neked kaki, az a játéknak siker, mert ugyanugy fut amerikában a kis Johhny fullos Mac-jén, mint oroszország eldugott csücskében a szerencsétlen Szása kivénhedt PC-jén. És ez hozza a profitot.

Tapasztalat: akárhogy is nézzük, a Blizzard olyan a játékokban, mint a Moziban Spielberg bácsi :) Párszor már írt történelmet, és a WOW-al valóban a mai MMORPG-k hírnöke volt. Ez nagyon sokat számít mert nekik kb 6 évnyi tapsztalat áll rendelkezésre a játék hibáinak kiküszöbölésére, súlyozására.

Világ: Nagyon fontos az ismert világ, és az hogy jó játékot csináljanak belőle, A világ adott volt, bár nem egy Tolkieni fantasy, de a Warcraft I megjelenése óta azért elég impozánsra duzzadt. Egy jó háttér viszont még nem elég a sikerre, véreztek már el komolyabb online kezdemények küzöl is a rossz megvalósítás miatt. (emlékezztek a szépreményű Star Wars Galaxiesre, ami a világ talán legismertebb fantázia univerzumára épült, mégsincs már sehol)

Support: na itt domborít talán legjobban a WOW, hihetetlen sokat költenek támogatásra, segítségnyújtásra a játékon belül, az egyensúly fenntartására, a folyamatosan újuló kihvásokra, feladatokra. Itt megemlíthető az, amit kifogásolt valaki, hogy folyamatosan többszáz megás patch-eket adnak ki. Elhiszitek, hogy sok játéknál a kezüket összetennék a játékosok, hogy kiadjanak ilyen gyakran patch-eket? Mert az mmorpg-ben folyamatosan foltozni kell, nem olyan egyszerű mint egy offline játékban.

És végül a marketing, mert valljuk be, ha valaki mmorpg-zni akar, mi lesz az első, ami szóbajöhet? Bizony a WOW, lehet mondogatni, hogy divatjáték, a Blizzardnak pont ez a célja, ebből jönnek a milliók. (nem véletlen, hogy a válság legmélyebb hónapjaiban a Blizzard részvények emelkedtek rendesen, mert ugye akinek nem volt meló, az valahogy el kellett, hogy foglalja magát...)

Tehát lehet fikázni (nekem sem egy álomjáték) de akkor tegyük fel a kérdést: ha valóban akkora hulladék, miért nincs jelenleg sem érdemi versenytársa egy 6!!!! éves játéknak.

2010. febr. 4. 21:47
 25/34 A kérdező kommentje:

hát ha a népszerüségében nincsis vetélytársa játékélményben biztosan van én sok mmorpg-t probáltam már ki és voltak sokkal jobban kidolgozottak is

és ezta grafikás cuccot hanyagoljátok má az a szása a gagyi gépével biztos nem veszi meg havonta a wowot hogy játszon vele tehát ez a kifogás gyagi:/ ugyanmár ki vesz drága játékot ha gépre sincs pénze -.-

2010. febr. 4. 22:22
 26/34 A kérdező kommentje:
mondjatok jobb indokot hiszen fogadni merek hogy akik eredetin fizetik a wowot tehát pénzelik a blizzardot egy emebrt sem találtok akinek ne lenne fullos gépe:/ a tört szerok meg senkit sem érdekelnek nem abbol van a profitja a blizzardnak
2010. febr. 4. 22:24
 27/34 Hintalow ***** válasza:

Neked nem tetszik ez a játék, ez ilyen, de ettől még nem baj az, hogy másoknak tetszik.

Elvégre minden játék így működik: egyeseknek bejön, másoknak nem.

A wow-nál csupán annyi van, hogy a blizzard csinált egy olyan játékot, aminél a bejön arány jóval magasabb mint az átlag. Ennyi.

Végül is én is felháborodhatnék és kiakadhatnék azon, hogy

a mai játékok csak a csillivillire mennek, meg hogy hányszoros élsimítást tudnak, de tartalom nulla. Bezzeg egy jó kis Planescape Torment, esetleg egy Neverhood, azok játékok, nem ilyen elbarmolt díszek mint a mostaniak (jó eséllyel nem is halottál ezekről.)

De nem nyavajgok emiatt, mert ízlések és pofonok.

Mmorpg-ből nem tudok példákat hozni, olyannal nem játszom, nekem a történet a fontos, azokban meg nem nagyon van olyan.

2010. febr. 5. 00:16
 28/34 anonim ***** válasza:

"mindenki ugyanugy néz ki és ugyanazt tudja"

Tehát te a mage-dzsel odamentél a mobokhoz ütögetni a staffoddal???????????????????? Mert az ROFLCOPTER :D

A tört szerverek viszont tényleg szarok. Tökre nem ugyanaz, nem tudom, hogy azon próbáltad-e a játékot. És hogy mennyit játszottál vele, vagy mit csináltál. Én is sokáig ellene voltam, de sokkal több a lehetőség WoW-ban, mint más játékban. Két ruhát megváltoztatsz magadon, és más talent kell, más skilleket használsz, hogy jó legyél.

A lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, nem tudsz mindent kipróbálni.

2010. febr. 5. 07:15
 29/34 A kérdező kommentje:

nektek nagyon rossz a felfogásotok ugyh nem kérek több választ köszönöm:D

nos a wow egy igénytelen játék az emberiség 40% játszhat vele szerintem... tehát az emberiség 40%- igénytelen... nos ez nem is oan nagy proléma ez még belefér köszönöm jo szorakozást sziasztok

2010. febr. 6. 10:08
 30/34 Hintalow ***** válasza:
Furcsa egyed ez a kérdező :)
2010. febr. 7. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!