Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux Mint, rendszergazda...

Linux Mint, rendszergazda vagyok, de nem tudom elindítani a szoftverkezelőt, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Egy ideig ment, most egy ideje nem tudom megnyittani... Jelszót kér, adok neki és semmi nem történik, se error, se rossz jelszó ablak... Egyszerűen nem nyílik semmi... Ötlet?
2014. nov. 19. 18:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, próbáltam, de akkor is csak jelszót kér, megadom, nem panaszkodik semmit, csak egyszerűen nem történik semmi! Van linux-on olyan, hogy feladatkezelő? Mi a neve ha van?
2014. nov. 20. 11:08
 12/20 kovpet ***** válasza:
Linuxon minden van. Mi az a feladatkezelő? :)
2014. nov. 20. 11:25
 13/20 kovpet ***** válasza:
...és mi az, hogy semmi nem történik? Visszaadja a promptot és nincs hibaüzenet? Vagy a promptot sem adja vissza?
2014. nov. 20. 11:25
 14/20 A kérdező kommentje:

Háát, gondoltam van valami a linuxban, ami mutogatja, hogy mik futnak épp... Feladatkezelő a windowsban mutatja az épp futó appokat! Gondoltam ott leellenőrizhetném, hogy fut-e és én nem látom, vagy tényleg nem fut?!?!?

Figyi, megnyitom a szoftverkezelőt, vagy beírom futtatásba, hogy terminal-gksu-synaptic, és mindkettőnél kér jelszót, majd ha beírom, sem rossz jelszó üzenet, sem az, hogy nincs jogosúltságom... SEMMI, csak megy a gép, még a vinyó se kerreg, töltésled sem villog... Szóval nem futtatja! :D Nem tudom jobban elmondani, nem fut, pedig kellene! Érdekes! :D

2014. nov. 20. 20:20
 15/20 kovpet ***** válasza:

man ps, man top

És mondom indíts el egy terminált és ott indítsd el. Akkor valószínűleg lesz majd hibaüzenet.

2014. nov. 20. 20:29
 16/20 A kérdező kommentje:

NAHH! :D A synaptic csomagkezelő elindult! :)

Ott tudok telepíteni...

De most gondolkodom, a csomagkezelő, az nem a szoftverkezelő... A szoftverkezelőnek mi lehet a parancsa terminálban?

2014. nov. 20. 21:11
 17/20 kovpet ***** válasza:

...mi az a szoftverkezelő? :)

Írd inkább le, hogy mit szeretnél csinálni.

2014. nov. 20. 21:15
 18/20 A kérdező kommentje:

Adminisztráció menü-szoftverkezelő...

Az igazság az, hogy egy olyan hely volt,a hol csak a rendszerrel kompatibilis appok játékok voltak felvonultatva és ott böngészve, leírással együtt volt minden és mindent tudtam is telepíteni! Jól működött, míg felhasználót nem váltottam... Már nem tudom előhozni...

Van ez a honlap, itt írták, de nem minden van erre a rendszerre vagy nem tudom, mert bármire rámegyek, 10-ből 8x azt írja ki, hogy "a csomag (játéknév) nem található"... A csomagkezelő nyílik meg, addig jó, de ezzel az errorral megáll minden! :(

2014. nov. 20. 21:59
 19/20 kovpet ***** válasza:

Nem igen értem, hogy miért nem jó a synaptic, pont arra való, amit szeretnél:

Synaptic is a graphical package management tool based on GTK+ and APT.

Synaptic enables you to install, upgrade and remove software packages in

a user friendly way.

Besides these basic functions the following features are provided:

* Search and filter the list of available packages

* Perform smart system upgrades

* Fix broken package dependencies

* Edit the list of used repositories (sources.list)

* Download the latest changelog of a package

* Configure packages through the debconf system

* Browse all available documentation related to a package (dwww is required)

Az apt-get is a dpkg frontendje, csak nem grafikus, használd azt.

apt-get update, majd apt-cache search akármi és ami kell, arra apt-get install csomagnév

2014. nov. 21. 10:23
 20/20 A kérdező kommentje:

Hmmm jogos... Próbálkozok majd azzal! :)

Köszönöm szépen! :)

További szép napot! ;)

2014. nov. 21. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!