Linux Mint, rendszergazda vagyok, de nem tudom elindítani a szoftverkezelőt, mi lehet a baj?
Háát, gondoltam van valami a linuxban, ami mutogatja, hogy mik futnak épp... Feladatkezelő a windowsban mutatja az épp futó appokat! Gondoltam ott leellenőrizhetném, hogy fut-e és én nem látom, vagy tényleg nem fut?!?!?
Figyi, megnyitom a szoftverkezelőt, vagy beírom futtatásba, hogy terminal-gksu-synaptic, és mindkettőnél kér jelszót, majd ha beírom, sem rossz jelszó üzenet, sem az, hogy nincs jogosúltságom... SEMMI, csak megy a gép, még a vinyó se kerreg, töltésled sem villog... Szóval nem futtatja! :D Nem tudom jobban elmondani, nem fut, pedig kellene! Érdekes! :D
man ps, man top
És mondom indíts el egy terminált és ott indítsd el. Akkor valószínűleg lesz majd hibaüzenet.
NAHH! :D A synaptic csomagkezelő elindult! :)
Ott tudok telepíteni...
De most gondolkodom, a csomagkezelő, az nem a szoftverkezelő... A szoftverkezelőnek mi lehet a parancsa terminálban?
...mi az a szoftverkezelő? :)
Írd inkább le, hogy mit szeretnél csinálni.
Adminisztráció menü-szoftverkezelő...
Az igazság az, hogy egy olyan hely volt,a hol csak a rendszerrel kompatibilis appok játékok voltak felvonultatva és ott böngészve, leírással együtt volt minden és mindent tudtam is telepíteni! Jól működött, míg felhasználót nem váltottam... Már nem tudom előhozni...
Van ez a honlap, itt írták, de nem minden van erre a rendszerre vagy nem tudom, mert bármire rámegyek, 10-ből 8x azt írja ki, hogy "a csomag (játéknév) nem található"... A csomagkezelő nyílik meg, addig jó, de ezzel az errorral megáll minden! :(
Nem igen értem, hogy miért nem jó a synaptic, pont arra való, amit szeretnél:
Synaptic is a graphical package management tool based on GTK+ and APT.
Synaptic enables you to install, upgrade and remove software packages in
a user friendly way.
Besides these basic functions the following features are provided:
* Search and filter the list of available packages
* Perform smart system upgrades
* Fix broken package dependencies
* Edit the list of used repositories (sources.list)
* Download the latest changelog of a package
* Configure packages through the debconf system
* Browse all available documentation related to a package (dwww is required)
Az apt-get is a dpkg frontendje, csak nem grafikus, használd azt.
apt-get update, majd apt-cache search akármi és ami kell, arra apt-get install csomagnév
Hmmm jogos... Próbálkozok majd azzal! :)
Köszönöm szépen! :)
További szép napot! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!