Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Jó a Debian otthoni felhasznál...

Jó a Debian otthoni felhasználásra?

Figyelt kérdés
A Debian szerveren produkált teljesítménye vitathatatlan, de érdekelne, hogy otthoni felhasználásra (böngészés, filmezés, programozás) mennyire alkalmasak a legújabb stable verziók? Létezik rá a például Ubuntunál ismert szoftverközpont?

2014. nov. 16. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Hogyha nem kellenek friss csomagok hanem egy egyszer beállított gépet akarsz sokáig használni akkor a stable az nagyon jó.
2014. nov. 16. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Tökéletesen alkalmas :)
2014. nov. 16. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. nov. 16. 21:31
 4/8 Tom Benko ***** válasza:
Igen.
2014. nov. 17. 07:34
 5/8 kovpet ***** válasza:
Ha nekem '95 óta megfelel, gondolom, neked is jó lesz :)
2014. nov. 17. 09:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Jó igen, még egy átlagembernek is használható.
2014. nov. 23. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:

A szoftverközpont létezik, Synaptic csomagkezelő illetve a parancssoros APT/dkpg gyakorlatilag minden Debian-alapú (az Ubuntu csak egy ezek közül) rendszerrel működik.

Szvsz. én a közösség által terjesztett nagy mennyiségű frissítés/hibajavítás miatt húzok az ubuntu felé, de egyébként igen, nagyon szép letisztult felületű és mindennapi "asztali" felhasználásra is teljesen alkalmas a Debian. A stabilitása pedig verhetetlen.

2014. nov. 24. 04:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Maga a software center csomag is megtalálható rajta, de én inkább az appert vagy a synapticot javasolnám.

Amúgy igen, jó desktopra is, de azért inkáb gyakorlottabb liuxosoknak.

2015. febr. 6. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!