Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu Linux alatt kézzel...

Ubuntu Linux alatt kézzel hogy lehet jól kernelt fordítani? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ubuntu alatt szeretnék kernelt fordítani kézzel és nem sikerült.

következőket tettem:

feltettem a kernel-package csomagot.

make menuconfig

betöltöttem a kernel konfigurációt.

Persze betöltés közben valamikre panaszkodott.

elmentettem, létrejött a .config.

make clean;make-kpkg clean;make-kpkg kernel-image

Létrejött nagy sokára a csomag, feltelepítettem, de boot-kor felete képernyő fogadott.

Nem tudom hogy az initrd-t nem generálta le vagy mi történhetett...

Tesztelési célból kellene, mert lehet hogy abban a változatban egy meghajtó még jól működött...

Nem tudom mennyire szerencsés egy jelentősen régebbi kernelt fordítani és hogy ez jelenthet -e problémát.

3.2.29 változatot szeretném lefordítani, Ubuntu 14.04 alá.

2014. nov. 15. 15:50
 1/1 Tom Benko ***** válasza:

Ne a kernel-package csomagot tedd fel, hanem inkább indulj ki a vanilla kernelből. Ezt letöltöd, kicsomagolod (hagyományosan a /usr/src alá), ott lefordítod. Lefordulás után megcsinálod az initrd-t is, a kettőt együtt a /boot alá másolod, a GRUBban létrehozod az illetékes bejegyzést, update-eled, és utána kísérletezhetsz.

A hibát a régi, működő kernellel bebootolva a dmesg kimenetében keresheted.

2014. nov. 16. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!