Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért használnak kevesen...

Miért használnak kevesen Linuxot? Miért van az hogy sokan még a Linux létezéséről se tudnak?

Figyelt kérdés

Én azt látom , hogy mindenhol windowst használnak , sokszor tört windowst , közben pedig még szidják is. Ez nekem idegen , én nem használnék olyan rendszert amit utálok o-O

A linux disztrók ingyenesek , vannak amiket bárki tudna kezelni szerintem (Ubuntu , Mint, opensuse) , vannak inkább tapsaztalt felhasználóknak valók is (arch , debian). Engem az zavar csak , ha ezek közül bármelyik nevet is megemlítem , kb úgy néznek rám mintha kínaiul beszélnék. Pedig az ubuntu talán a legnagyobb részedést bírja a linuxok közül , de azt is nagyon kevesen használják.

2014. okt. 18. 22:03
1 2 3 4
 31/34 tabaki ***** válasza:
100%

Nem tudok róla, hogy a felsoroltak a Windows részei lennének, de arról sem, hogy ezeknek a hiánya megakadályozhatna valakit a tervezésben vagy a játékban. Mint mindig, most sem a windowsos programokat kell erőltetni, hanem a feladatnak megfelelő linuxos szoftvert kell megtalálni hozzá. Általában nem szerencsés, ha a professzionális tervezők vagy a hardcore gamerek igényeit összekevered a linux képességeivel. Hogy a hatalmas Windows-piac képes eltartani a nagy létszámú fejlesztőgárdákat, az egy gazdaságilag érthető tény, amelyen nincs mit vitatkozni. Ugyanakkor tény az is, hogy a linuxban szintén jó minőségben művelhető a tervezés, 2D- és 3D-grafika, videó- és hang- és kiadványszerkesztés, amiről te nem veszel tudomást, nehogy kicsússzon a talaj az állításaid alól. Senki nem álltja, hogy a Gimp vagy a Krita valaha is utol fogja érni a Photoshopot, de azt hadd kockáztassam meg, hogy igen sok windowsos képszerkesztő tudását meghaladják, sőt az ingyenes szoftverek terén éppenséggel a windowsos Gimp és Krita csak a méltó versenytársuk. Értelmetlen a profiprogramokra hivatkozni, amikor egy-egy rendszer használhatóságáról beszélsz, hacsak nincs linuxos párdarabja. Elemezd már légy szíves, hogy a linuxos gCAD3D, Medusa4, BricsCAD, ARES Commander, Maya vagy a nagy stúdiókban használt linuxos filmes programok mely területeken maradnak el windowsos társaik mögött!

Nem szokásom a mégoly agresszív hozzászólásokat sem töröltetni, nincs is módomban -- talán a moderátoroknál csapta le a biztosítékot a tiéd. Szintúgy fölöslegesnek tartom a lepontozásodat, bár látom, tőled ez a módszer nem idegen. A te igazságod szempontjából nem oszt, nem szoroz.

2016. jan. 29. 22:57
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

#30 te kicsit le vagy maradva informatikából.

pár játék linuxon :

1. https://www.youtube.com/watch?v=68_4--LQHmA

2. https://www.youtube.com/watch?v=b5oBy-n1ff8

3. https://www.youtube.com/watch?v=JzTiqGyDWkI

4. https://www.youtube.com/watch?v=7cq58IDXx6A

ha még többre vagy kíváncsi,akkor nyugodtan böngészd a youtube csatornám,rengeteg játékkal játszok nativan linuxon.

2016. jan. 30. 08:27
 33/34 anonim ***** válasza:
31%

A WIN7 még 2020. január 14.-ig

a WIN8 2023. január 10.-ig támogatott

aztán már csak adatlopós windows marad

vagy egy lyukacsos nem támogatott régi win,

persze értem én van aki az XP-t is használja,

asszony rokona is ilyen volt aztán jött a WannaCry és sírt a szája hogy elveszett minden adat. :)

------------------------

"...Egyébként meg, a hosszú ideje húzódó vitára faék egyszerű a válasz: A Windows egy olyan operációs rendszer, amit nem kell 'operálni'. Ezt tessék végre felismerni..."

####VÁLASZ##### Nem, a windows egy olyan oprendszer amit EL KELL LOPNI, ellopod anyádnak meg nagyanyádnak mert szerinted a lopás rendben van ha épp nem tőled lopnak.

------------------------

... a számítógép használók jelentős része egyszerűen használni akarja a gépét ... A Windows egy olyan rendszer, amit technikai analfabéták is magabiztosan használhatnak, mert mindent készen ad a kezedbe ... kényelmes, és stabil anélkül, hogy neked bármit tenned kéne ... De ez nem fogja érdekelni az anyámat, vagy a nagymamámat, aki csak meg akarja nézni a szülinapi partin készült képeket ... Neki az a jó, ha nem kell a rendszerrel foglalkoznia, pláne tanulnia. Neki az a jó, ha a rendszer kinyalja a seggét. A Windows pedig ezt teszi.

1####VÁLASZ##### Itt a gond, a hozzád hasonlók erősen begyepesedett kifogásokkal jönnek, még mindig le vannak maradva úgy 2000 környékén amikor a LINUX disztrókat tanulni kellett, nem azt mondom, játékok terén még mindig van miben felzárkóznia, bár a STEAM miatt egyre több régi és új játék elérhető, de abban kétségtelen hogy le van maradva, viszont minden másban ott van már mint a win, főleg ha nagymama csak böngészni akar meg pasziánszozni hát arra felesleges 15.000HUF/PC kifizetni (vagy épp ELLOPNI)

2####VÁLASZ#####

Nem mellesleg ma már azért nem a világvége megtanulni újabb oprendszereket, már ha valaki csak egy okostelót fog rögtön kénytelen egy win-en kivüli világot megismerni, speciel az androidot LINUX rendszermaggal.

3####VÁLASZ#####

Javaslom mielőtt butaságokat beszélsz ismerkedj meg a LINUX jelenlegi helyzetével, ne 20 éves demagóg elavult ismeretekkel dobálózz, mi sem jövünk itt olyanokkal hogy mert a Windows98, WindowsMillenium semmi a debian9-hez vagy az ubuntu 17.10-hez képest...

Megsúgom, a debian, ubuntu rendszereket használom, telepítem frissítésekkel kb. 20 perc alatt (win10 frissítésekkel átlagos nettel 1 óra) aztán 1x újraindul és már használom is,

mindezt úgy hogy NEM leszek TOLVAJ, nem KELL ELLOPNOM és mégis ingyen kapok mindent, nem lopják az adataim és még vírusirtót sem kell futtatnom mert annak az esélye hogy elkapok egyet 10.000x kisebb mint win esetén.

De visszatérve az előzőre, ma már a linuxhoz nem kell különösebb hozzáértés, vannak disztrók, ubuntu, mint és még sok-sok másik ami tényleg annyi hogy 20 perc alatt FELPAKOLOD ÉS HASZNÁLOD, képek, videók, böngészők, VLC, Firefox stb. stb. stb.

Szóval nem kell ezt a kőkori 2000 körüli drámát bedobni mert már nem itt tart a világ,

nem mondom hogy a LINUX egy win10,

nem is olyan csillivilli és nem is fut rajta annyi játék,

de az XP-t már rég beelőzte

mindamellett hogy ugyanarra simán használható,

ingyen van nem kell lopni vagy zsebbe-nyúlni,

ÉS NEM, nem kell "linuxot tanulni" ... felrakod és használod, ha nem játékra kell akkor semmivel sem nyújt kevesebbet mint a win,

plusz ezernyi disztró közül lehet válogatni épp mi az ami neked személyre szabottabb.

------------------------

u.i.

Szóval szakadjunk le az ósdi demagóg dolgokról,

tényeket nézzünk könyörgöm, nem demagóg kifogásokat, 20 évvel ezelőtti mára már egyáltalán nem aktuális kifogásokat...

++++++++ ha itt nem lenne ennyi támogató-tolvaj hanem tisztességes-támogatók lennének

akik

GÉPENKÉNT kiperkálnák a minimum 15.000Ft-ot akkor negyed ennyien sem lennének.

Érdekes mentalitás ez, ellopni egy terméket aztán azzal jönni hogy de ez kell mert ezen megy ami nekem kell, miközben

1, van alternatíva,

2, lopjátok azt a vacakot, ha fizetni kellene érte tisztességes ember módjára az emberek nagy része rögtön belátná hogy nem is éri meg az árát...

3, Nagymamádnak, Anyukádnak mondtad már hogy lopós tolvaj vagy, csak mert azt feltételezed hogy nem elég jók intellektuálisan hogy elsajátítsák hogy nincs START menü és kicsit másként néz ki az asztal?

Legalább vennéd a fáradtságot hogy elmélyedj a linux világában mielőtt téves és ezer éves infókat írsz le róla, mi linuxosok megtisztelünk azzal hogy megnézzük a vindózt és úgy mondjuk ki a véleményünk te meg semmi tisztelet légből kapott hülyeségekkel operálnál null tapasztalatból...

2018. jan. 18. 16:49
 34/34 anonim ***** válasza:
53%
előző vagyok, mire leírtam #33-nak a választ törölték azt amire reagáltam...
2018. jan. 18. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!