Miért használnak kevesen Linuxot? Miért van az hogy sokan még a Linux létezéséről se tudnak?
Én azt látom , hogy mindenhol windowst használnak , sokszor tört windowst , közben pedig még szidják is. Ez nekem idegen , én nem használnék olyan rendszert amit utálok o-O
A linux disztrók ingyenesek , vannak amiket bárki tudna kezelni szerintem (Ubuntu , Mint, opensuse) , vannak inkább tapsaztalt felhasználóknak valók is (arch , debian). Engem az zavar csak , ha ezek közül bármelyik nevet is megemlítem , kb úgy néznek rám mintha kínaiul beszélnék. Pedig az ubuntu talán a legnagyobb részedést bírja a linuxok közül , de azt is nagyon kevesen használják.
Nem kell itt a sok okoskodás, főleg, hogy a nagy része (a Win felhasználóbarátabb) szintű) hülyeség.
Az egyetlen oka, hogy kevesen használnak Linuxot az az iszonyatos Win propaganda és az ebből következő ismeretlenség.
"Az egyetlen oka, hogy kevesen használnak Linuxot az az iszonyatos Win propaganda és az ebből következő ismeretlenség."
A kellemetlen stílussal még tovább taszítod a linuxot az emberektől. De gondolom ezt te is tudod, azért csinálod.
Aki azt állítja, hogy a Windows nem felhasználóbarátabb, mint a Linux, az úgy látszik, nem ismeri a Windowst...
kedves #9: legalább 6 féle linux-ot próbáltam már..nálam a felhasználóbarát jellemző ott kezdődik, hogy értelmesen megtalálok mindent, minden ott van, ahova azt logika alapján gondolnám, és mindent úgy tudok változtatni rajta, ahogy én akarom különösebb megfeszítések nélkül
Lehet, hogy a linux nem fagy, lehet, hogy 2 napnál tovább is bírja újraindítás nélkül, de pont ezért használják sokan szervernek.
A windowst a hagyományos felhasználóknak találták ki (5-99), a linux meg egy alternatíva az olyan cégeknek, akik nem akarnak a windows-ért fizetni. Plusz a programozóknak, stb.
Úgyhogy nem kell ezt túlmagyarázni melyik jobb melyiknél...mindkettő tud valamit, amit a másik nem.
"minden ott van, ahova azt logika alapján gondolnám"
ja, pl. a Letöltés könyvtár, mind várható, a C:\Document and Settings\Users\mondjukTabaki\Downloads cím alatt.
De csakugyan, agyament logika is létezik.
"mindent úgy tudok változtatni rajta, ahogy én akarom különösebb megfeszítések nélkül"
Ebben meg sajnos a linux jobb, de ne bánkódj, nem lehet mindenben igazad.
Nehogy már TI mondjátok meg, ki, mit akar használni!
Mindenki maga választja ki az OSt, amit használ.
Jöhet a lepont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!