Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért használnak kevesen...

Miért használnak kevesen Linuxot? Miért van az hogy sokan még a Linux létezéséről se tudnak?

Figyelt kérdés

Én azt látom , hogy mindenhol windowst használnak , sokszor tört windowst , közben pedig még szidják is. Ez nekem idegen , én nem használnék olyan rendszert amit utálok o-O

A linux disztrók ingyenesek , vannak amiket bárki tudna kezelni szerintem (Ubuntu , Mint, opensuse) , vannak inkább tapsaztalt felhasználóknak valók is (arch , debian). Engem az zavar csak , ha ezek közül bármelyik nevet is megemlítem , kb úgy néznek rám mintha kínaiul beszélnék. Pedig az ubuntu talán a legnagyobb részedést bírja a linuxok közül , de azt is nagyon kevesen használják.

2014. okt. 18. 22:03
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
100%
Én három hónapja ismertem meg a linux világát, és már azt hiszem megtaláltam az igazit (kubuntu). Nagyon meg vagyok elégedve. Gyors stabil(na és megtörtént a csoda villám gyors a chrome na meg úgy általában minden), igaz tényleg nehéz megszokni. De sajnos játékfüggő vagyok kínszenvedés elinditani a kedvenc játékaim, kénytelen leszek telepíteni melléje a windowst. Dualbootal simán elleszek. Akinek nincs ilyen problémái nagyon ajánlom.
2014. okt. 19. 08:49
 12/34 anonim ***** válasza:
57%

Nem kell itt a sok okoskodás, főleg, hogy a nagy része (a Win felhasználóbarátabb) szintű) hülyeség.

Az egyetlen oka, hogy kevesen használnak Linuxot az az iszonyatos Win propaganda és az ebből következő ismeretlenség.

2014. okt. 19. 08:59
 13/34 anonim válasza:
100%
Meg kénne alapítani a Linux Evengelizációs Gyülekezetett (LEGY). Csak viccelek.
2014. okt. 19. 09:28
 14/34 anonim ***** válasza:
23%

"Az egyetlen oka, hogy kevesen használnak Linuxot az az iszonyatos Win propaganda és az ebből következő ismeretlenség."

A kellemetlen stílussal még tovább taszítod a linuxot az emberektől. De gondolom ezt te is tudod, azért csinálod.

2014. okt. 19. 10:55
 15/34 anonim ***** válasza:
40%

Aki azt állítja, hogy a Windows nem felhasználóbarátabb, mint a Linux, az úgy látszik, nem ismeri a Windowst...

kedves #9: legalább 6 féle linux-ot próbáltam már..nálam a felhasználóbarát jellemző ott kezdődik, hogy értelmesen megtalálok mindent, minden ott van, ahova azt logika alapján gondolnám, és mindent úgy tudok változtatni rajta, ahogy én akarom különösebb megfeszítések nélkül

Lehet, hogy a linux nem fagy, lehet, hogy 2 napnál tovább is bírja újraindítás nélkül, de pont ezért használják sokan szervernek.

A windowst a hagyományos felhasználóknak találták ki (5-99), a linux meg egy alternatíva az olyan cégeknek, akik nem akarnak a windows-ért fizetni. Plusz a programozóknak, stb.

Úgyhogy nem kell ezt túlmagyarázni melyik jobb melyiknél...mindkettő tud valamit, amit a másik nem.

2014. okt. 19. 10:59
 16/34 tabaki ***** válasza:
77%

"minden ott van, ahova azt logika alapján gondolnám"

ja, pl. a Letöltés könyvtár, mind várható, a C:\Document and Settings\Users\mondjukTabaki\Downloads cím alatt.

De csakugyan, agyament logika is létezik.

"mindent úgy tudok változtatni rajta, ahogy én akarom különösebb megfeszítések nélkül"

Ebben meg sajnos a linux jobb, de ne bánkódj, nem lehet mindenben igazad.

2014. okt. 19. 11:26
 17/34 anonim ***** válasza:
67%
Sokunk windowson nőttünk fel és kőbe vésett dolognak véljük. Miközben mobiltelefonunkon már ott az Android, s nem vesszük észre hogy az is egy linux és számtalan lehetőség van benne. A játék ölné meg a windows-t, ez tartja csak életben de nem tudom meddig hiszen úgy hallottam a microsoft nem ad ki újabb directX baromságot. De ezeknek mindig van valami trükk hogy zárt közösséget hozzanak létre a saját üzleti érdekük szempontjából...
2014. okt. 19. 16:07
 18/34 anonim ***** válasza:
49%

Nehogy már TI mondjátok meg, ki, mit akar használni!

Mindenki maga választja ki az OSt, amit használ.

Jöhet a lepont!

2014. okt. 19. 20:45
 19/34 tabaki ***** válasza:
0%
???
2014. okt. 19. 20:51
 20/34 anonim ***** válasza:
73%
Természetesen mindenki saját maga döntse el milyen OS-t használ szívesen, illetve mire van szüksége. De egy biztos, az ha csupán 1-2 oprendszert támogatnak kielégítően, a többi és főleg az ingyenes linuxot számításba sem veszik a fejlesztők az senki javát nem szolgálja csupán azét aki (le)fizet hogy így legyen.
2014. okt. 20. 02:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!