A Windows Phone hogyan működik?
Mi is az?
Egy telefonos (mobil) operációs rendszer, mint az Android.
(Az operációs rendszer meg ugye az, ami pl. a Windows az asztali gépeken, laptopokon.)
WP leginkább Nokia Lumiákon van. A Nokia telefongyártó részlegét meg is vette nem túl rég a Microsoft (ő készíti a Windows, a Windows Phone, az Office-t, stb.).
A felülete az a csempés történet, amit sokan szidnak. Bár szerintem telefonon teljesen rendben van. A PC-s Windows 8-ban illetve 8.1-ben nagyjából ugyanaz a csempés rendszer, mint a telefonokon.
Nekem Androidos telefon még nem sokat volt a kezemben, szóval nem igazán tudnám mihez hasonlítani a csempéket. Valami olyasmi, hogy egy ikon és egy kis értesítési terület egyben (pl. kiírja, hogy hány olvasatlan üzeneted van, vagy gyakorlatilag bármit, amire az alkalmazást (pl. játékot) felkészítették).
Biztosan vannak még mindig hiányosságai az Androidhoz képest. De szerintem azért szép lassan befoltozgatják.
Ami nekem nagyon tetszett, hogy a Nokia telefonokhoz (de talán az összes WP-shez, nem vagyok benne biztos) ingyenes térkép, navigáció jár. Ezek internet nélkül is tökéletesen működnek.
Miért vettem WP-s telefont?
Túl sok negatív véleményt olvastam az Androidról (lefagy, lassú és hasonlók).
Ugyanígy döntenék most is?
Nem vagyok benne teljesen biztos.
Alapból a rendszer szerintem jó, nekem megfelel. Viszont sajnos viszonylag ritkán jelennek meg új appok rá. (Ezt kicsit el szokták ferdíteni, mert azért sok app van, csak hát nincs meg pl. minden játék rá, ami Androidon vagy iOS-en van.)
Ami még nagyon jó szerintem benne az az, hogy a frissítéseket kiadják a régebbi készülékekre is (értsd: WP8-asra kiadták a WP8.1-et, szerintem már mindegyikre). A WP7.x-esekre nem, ezt sokan szokták felhozni negatív kritikaként. De pl. az én telefonomat asszem 2 éve mutatták be (Nokia Lumia 820), és pár hete frissítettem Lumia Cyan-ra (ez tartalmazza a WP 8.1-et).
Az Androidos telefonoknál valahogy nem erről szoktam olvasni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!